Jojo si Alexandra Dinu s-au luptat pentru obtinerea rolului feminin principal in piesa "Marchizul de Sade" pusa in scena pentru prima oara vineri seara la teatrul Odeon. Cea care a primit insa rolul a fost Irina Ungureanu, o studenta in anul 1 la ATF.
Regizoarea Beatrice Rancea a pus in scena piesa special pentru actorul Florin Zamfirescu, care a intrat perfect in pielea personajului principal timp de doua ore si jumatate. Actorul a recunoscut de altfel ca acesta este cel mai greu rol din cariera sa de pana acum.

Rolul principal feminin a fost atribuit, dupa lungi cautari, unei tinere studente in anul 1 la ATF, Irina Ungureanu, in varsta de doar 18 ani. La preselectie au participat peste 60 de actrite, regizoarea la un moment dat cochetand cu ideea de a incredinta acest rol unor vedete precum Alexandra Dinu sau Jojo.

DEBUTANTUL BOTEZATU

Designerul Catalin Botezatu a debutat cu dreptul in domeniul teatral, insa nu ca actor. El a creat costumele de scena ale piesei, muncind mai multe saptamani pentru ca vestimentatia actorilor sa fie cat mai autentica. Rezultatele nu s-au lasat asteptate, intrucat actorii se mandresc ca au cele mai frumoase costume de teatru pe care le-au purtat vreodata. Una dintre actrite i-a cerut designerului sa ii imprumute una dintre rochii atunci cand nu se joaca spectacolul pentru a onora o petrecere.

Fiind vorba de o avanpremiera, multe vedete au vizionat celebra piesa: Corina Danila, Gianina Corondan, Rocsana Marcu, actorul Ion Lucian, Adriana Bahmuteanu, Horia Brenciu si Analia alaturi de sotul sau. Nu au lipsit nici reprezentantii modei autohtone, prieteni mai vechi de-ai lui Catalin: Rita Muresan impreuna cu sotul, Dana Savuica, Mihai Albu, Liza Panait si bineinteles "mama" sa adoptiva, Zina Dumitrescu.
Piesa "Marchizul de Sade" este pusa in scena pentru prima data in Europa, din acest motiv la premiera din data de 23 martie va fi prezent la Bucuresti insusi autorul Dough Wright, castigator al premiului Pulitzer in anul 2004.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.