Frumoasa actrita ce i-a fermecat pe italieni s-a lansat serios in afaceri in Romania. Dupa ce si-a deschis un restaurant in Bucuresti, acum a pus bazele unui azil de batrani in casa parinteasca din Craiova.

Craiovenii mai cu stare, care isi doresc o viata linistita la batranete, pot alege acum sa mearga intr-un azil de cinci stele. Asezamantul va fi deschis chiar in buricul orasului de Ramona Badescu si de fratele ei.

Pe langa cele doua camere, a cate 20 de metri patrati, azilul denumit Casa "Phoenix", are amenajat un club de vara in gradina ce inconjoara casa cu multa, multa verdeata. "Aici pot desfasura tot felul de activitati relaxante, cum ar fi gradinaritul, sahul sau pot viziona un film>>, ne-a spus fratele Ramonei, Calin Badescu.

In Casa "Phoenix" sunt disponibile, deocamdata, cinci locuri. Terapia ocupationala include si alte activitati mai putin obisnuite in acest gen de institutii de ingrijire a celor varstnici. Pentru batraneii mai aventurosi vor fi organizate excursii in tara si in strainatate.

Proprietar in acte al Casei "Phoenix", de pe strada Brestei, nr. 44, e fratele Ramonei Badescu, Calin. Medic de profesie, acesta ne-a marturisit ca, de fapt, contributia esentiala ii apartine surorii sale, stabilite in Italia.

Ramona a fost cea care a vazut acolo acest gen de case pentru batrani si l-a convins pe Calin sa infiinteze un centru. "Am vrut sa facem ceva util si placut. Nu as fi reusit fara Ramona. Ea a fost cea care m-a invitat in strainatate, unde am vazut ce inseamna o astfel de institutie".

Imobilul, unde celebra craioveanca si-a petrecut copilaria, chiar are un farmec anume. Pana anul viitor, familia Badescu spera sa finalizeze si etajul vilei, pentru a mari numarul chiriasilor.

Ramona spune ca si-a dorit sa dea frau liber spontaneitatii locatarilor, dupa modelul caselor de batrani din Europa de Vest, unde pensionarii isi traiesc la maximum ultimii ani din viata: "Oamenii se distreaza acolo indiferent de varsta.

Batranii, in special, duc o viata lipsita de griji si plina de evenimente placute. La noi, pensionarea e considerata gresit capatul drumului", a spus vedeta.

Are si o terasa in Herastrau

De curand, Ramona si-a deschis in Parcul Herastrau din Bucuresti restaurantul Isoletta, cu specific italienesc. A investit aici peste 600 de mii de euro, creand un ambient extrem de rafinat. La inaugurarea localului, Ramona a avut oaspeti din lumea mondena si artistica. Nu au lipsit, evident, sotii Columbeanu!

15 milioane pe luna ca sa stai in camera 'Smarald>>

Fratii Badescu au ales pentru incaperi culori si nume optimiste. Cei care vor fi cazati in camera 'Trandafirului>>sau 'Smaraldului>> si se vor distra in clubul din camera 'Senina>> vor trebui sa scoata din buzunar intre 1.500 si 2.000 de lei, pe luna.

Batranii vor beneficia de hrana calda, la alegerea lor, de asistenta medicala, ingrijire calificata si terapie ocupationala.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.