Un bucatar cu o avere estimata la 25 de milioane de lire sterline

Media de varsta a telespectatoarelor interesate de gatit a scazut brusc, cand pe micul ecran a aparut acest persaonj. Cu aerul unui pusti lasat nesupravegheat in bucatarie, care are chef sa incerce toate ingredientele si combinatiile posibile, blondutul usor peltic a facut furori in Marea Britanie.

Succesul sau a contaminat, apoi, intreaga planeta, astfel ca omul a ajuns, in scurta vreme, unul dintre cei mai populari experti in arta culinara.Numele lui este Jamie Oliver si are acum, la cativa ani dupa ce a devenit star, doar 32 de primaveri. Faima si-o datoreaza, e drept, in buna parte farmecului personal, dar impactul initial asupra publicului a fost consolidat, de-a lungul vremii, de seriozitatea cu care isi face intotdeauna treaba.

Adolescentul descoperit intamplator, in timpul unui reportaj, de o echipa de la BBC, este acum tata si cetatean responsabil. A devenit un simbol alluptei impotriva a ceea ce se numeste junk food, initiind un program de introducere in meniul scolilor a mancarii sanatoase.

„Multi copii sunt in stare sa-ti vorbeasca despre droguri, dar habar n-au ce gust au telina sau dovlecelul”. Adept al alimentatiei pe baza de produse naturale, Oliver s-a straduit sa remedieze situatia.in ceea ce priveste arta gatitului, Jamie si-a creat un stil din a combina elemente inedite si din a prezenta retete simple.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.