Membrii trupei Rolling Stones s-au aratat impresionati de tambalul romanesc si de placintele cu dovleac.

Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts si Ron Wood au sosit in Romania duminica, in jurul orei 18.30, de la Belgrad, unde, cu o seara inainte, sustinusera primul lor concert in Serbia. Rockerii si stafful lor s-au cazat o jumatate de ora mai tirziu la hotelul Athenee Palace Hilton, unde au avut rezervate 50 de camere, conform NewsIn. Nu au avut mari pretentii, doar citeva aranjamente florale care sa le decoreze camerele. Production Managerul trupei a declarat ca atit membrii formatiei, cit si echipa tehnica sint foarte multumiti de conditiile de cazare, precum si de felul in care s-a desfasurat toata productia evenimentului. Stafful hotelului a descarcat 100 de bagaje, printre care crose de golf, role si biciclete. Referitor la multimea de bagaje, seful american al echipei de paza a motivat: „Sintem in turneu de trei luni, calatorim in toata lumea“, citeaza MEDIAFAX. Spre exemplu, la Roma, trupa a stat sase zile, avind timp berechet si pentru distractie.

Basistul Ron Wood si sotia sa au petrecut seara de duminica la Gradina Jaristea din Capitala. Cei doi au venit insotiti de garda de corp si de una dintre fetele din backing vocals. „S-au comportat cu atita naturalete, fara trufie si aroganta... S-au fotografiat cu clientii, au ascultat taraful lui Viorel Golescu, nepotul lui Grigoras Dinicu, din care fac parte si Leonard, fiul lui Toni Iordache, si Bibescu Barba Neagra. Au placut-o pe Panseluta Feraru, care a cintat mai multe piese, de la sansonete la 'Ciuleandra>>“, ne-a declarat patroana locantei, Laura Nicolau. Ron a dat mina cu instrumentistii, a privit curios tambalul lui Leonard, i-a sarutat mina Panselutei, incintat de prestatia acesteia, si a invitat-o la dans pe patroana de la Jaristea.

„Le-am servit un platou cu rulade din cascaval si peste, 'Cheracalita>>, le-am facut un muschi brincovenesc si o saramura de crap de Dunare, cu mamaliguta si ardei. La desert, au cerut tort si inghetata. Eu le-am adus ce au cerut, dar le-am pus pe masa si un platou cu placinte cu brinza, mere si dovleac. Bineinteles ca au lasat deoparte tortul si au mincat placintele“, a continuat amfitrioana. Ron&Comp. au servit la masa vin rosu de Dealu Mare, din 1980. Oaspetii ar fi dorit sa asculte muzica tiganeasca. Laura Nicolau le-a promis ca, daca vor veni si in seara urmatoare, le va pregati un program special. Desi initial s-a zvonit ca cei patru doresc sa viziteze Castelul Bran, ieri membrii trupei nu au parasit Capitala.

La conferinta de presa organizata ieri pe Stadionul National „Lia Manoliu“, Dale Skjerseth, Production Manager al trupei Rolling Stones, a raspuns intrebarilor legate de intregul proces de productie a concertului din 17 iulie. Scena, inalta de 28 de metri si lata de 62, cintareste 300 de tone. Pentru constructia sa, 300 de oameni, mare parte dintre ei localnici, au muncit in total 30 de ore pentru asambalrea partii metalice, finisajele urmind sa fie facute in alte 9 ore.

La fiecare turneu al trupei Rolling Stones, scena pe care a cintat a fost din ce in ce mai mare, iar cea pe care va cinta la Bucuresti, folosita pentru prima oara in august 2005, este cea mai mare din istoria formatiei. Daca la turneele din anii trecuti erau de-ajuns 32 de camioane pentru a transporta tot echipamentul, la Bucuresti vor ajunge 117. Acestora li se adauga 11 autobuze in care au sosit cei 115 membri ai echipei de productie. Tot din capitolul recorduri fac parte si sistemul video, ecranul de proiectie, care masoara 15x 15 metri, fiind cel mai mare ecran folosit vreodata intr-un turneu. Dale Skjerseth a mai declarat ca la fiecare concert pe care il produc se folosesc generatoarele din echipamentul lor, energia acestora fiind „suficienta pentru a alimenta un orasel“. Costurile productiei scenice nu au fost dezvaluite, Dale Skjerseth spunind ca acestea se modifica in fiecare moment si nu pot fi inca estimate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.