"Nu putem tolera un sistem carceral cu doua viteze, in care persoanele bogate si puternice au parte de tratament special"

Paris Hilton a fost eliberata, joi, din inchisoare, din motive de sanatate, dupa doar trei zile de detentie, si urma sa-si execute restul sentintei la domiciliu, dar Parchetul din Los Angeles a contestat eliberarea si a convocat-o din nou, ieri, pe mostenitoare.

La capatul unei zile bogate in lovituri de teatru, judecatorul Michael Sauer, care pe 4 mai a condamnat-o pe starleta la 45 de zile de inchisoare, i-a convocat ieri la ora 16.00 GMT pe Hilton, pe niste reprezentanti ai procurorului si ai serifului care s-au ocupat de caz. Starleta in varsta de 26 de ani a fost condamnata la 45 de zile de inchisoare pentru ca a incalcat restrictiile eliberarii conditionate si s-a urcat la volan desi avea permisul suspendat pentru conducere in stare de ebrietate. Autoritatile au specificat in urma cu cateva saptamani ca pedeapsa va fi redusa de la 45 la 23 de zile daca Hilton se poarta bine.

Pentru ca a acceptat sa fie consemnata la domiciliu, Paris nu mai poate beneficia de aceasta reducere de pedeapsa. Convocarea satisface o cerere a procurorului Rocky Delgadillo, care vrea ca Paris Hilton sa efectueze toate zilele de detentie si care a fost de parere ca decizia unilaterala de a o elibera pe starleta luata de biroul serifului ar putea constitui "un ultragiu la adresa Curtii". "Daca fortele de ordine vor sa fie respectate de cei pe care suntem insarcinati sa-i protejam, nu putem tolera un sistem carceral cu doua viteze, in care persoanele bogate si puternice au parte de tratament special", a spus Delgadillo.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.