In urma cu doua luni, „New Wave“ („Noul val“), cel mai mare festival international, dupa Eurovision, si-a deschis portile pentru cateva mii de participanti care vor sa cucereasca „batranul continent“.
Dupa locul patru obtinut anul trecut de Mihai Traistariu, care i-a adus celebritatea in mai toata Europa, "New Wave" pare a fi o noua rampa de succes pentru artistul nostru, de data asta in zona ex-sovietica. O miscare desteapta din partea lui Traistariu, avand in vedere linia pe care concursul Eurovision a urmat-o anul acesta. Daca se va clasa pe o pozitie buna, cantaretul va castiga nu numai un premiu financiar consistent, ci si popularitate in randul rusilor, asigurandu-si punctaje bune pentru Eurovisionul de anul viitor.

Festivalul "New Wave" se numara printre cele mai bine cotate evenimente muzicale internationale. Concursul se desfasoara in trei etape, iar prima dintre ele s-a tinut la Moscova, la sfarsitul lunii mai. Dupa ce a obtinut locul patru anul trecut, la Eurovision, Mihai Traistariu a reusit sa se claseze in semifinala "New Wave", interpretand cateva piese din repertoriul propriu. Din 3.000 de concurenti, au fost alesi doar 100, printre care si Mihai, care va pleca, pe 11 iunie, din nou la Moscova. Semifinala va fi transmisa in direct, iar cei 16 finalisti vor fi alesi de public si de un juriu specializat. Daca va trece de semifinala, Mihai va pleca la Riga, in Letonia, la marea finala care se va tine in Jarmala, o statiune de lux, asemanatoare cu Mamaia romaneasca. Pe langa concurs, Mihai va putea sa se si distreze, pentru ca toti artistii sunt chemati la Riga cu doua saptamani inainte de competitie. Concursul final va dura trei seri: in prima seara, Mihai va trebui sa cante un slagar international, apoi un hit romanesc al unui alt artist, iar in cea de-a treia seara, o piesa din repertoriul propriu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.