Ne-am bucurat cu totii cind am aflat ca exista o raza de speranta pentru Edi Leanca, baietelul orb care ne-a vrajit cu vocea sa exceptionala, la emisiunea "Vreau sa fiu mare vedeta" (Antena 1).

Cu totii ne-am intristat cind am aflat ca nu prea sint sperante sa-si recapete vreodata vederea si, chiar daca ar fi, familia lui nu are cum sa acopere costurile unei operatii in strainatate. De aceea, vestea pe care ne-a adus-o Mihaela Radulescu a emotionat pe toata lumea: un om cu bani, care vrea sa-si pastreze anonimatul, va finanta toate cele necesare pentru ca Edi sa poata vedea din nou! Este adevarat ca, la finalul primei editii a emisiunii, Mihaela Radulescu i-a oferit lui Edi un calculator, din partea unui om de afaceri, dar, din cite am aflat din surse sigure, tot ce a urmat i se datoreaza indragitei vedete a Antenei 1. Iata cum suna sms-ul pe care Mihaela i l-a trimis cuiva din staff-ul Antenei 1: "M-am ocupat personal sa le fac poze, pasapoarte si asteptam acum programarea la Ambasada, pentru viza, precum si semnul ca e OK sa venim, din partea doctorului Sapse. Sper sa fie bine, macar incerc." Edi a fost invitat de onoare al emisiunii "Baby varietati" de duminica (Antena 1), care a avut audienta mai mult decit dubla fata de celelalte emisiuni cu vedete copii de la alte posturi TV. Marele succes s-a datorat, desigur, si prezentei acestui copil daruit cu un talent incredibil, care, insa, nu poate vedea bucuria de pe chipurile celor care il asculta cintind.

Speranta se numeste Sapse

Medicul care ar putea faptui miracolul, se numeste Alfred T. Sapse si profeseaza la spitalul "Cedar Sinai" din Las Vegas. Cei care au urmarit emisiunea Mihaelei Radulescu ("Duminica in familie" Antena 1) au fost martorii unui interviu cu acesta, realizat de amfitrioana. Doctorul s-a angajat sa suporte cheltuielile de cazare pentru cinci persoane, plus costul operatiei. O asemenea interventie chirurgicala nu s-a mai efectuat in Europa. Doctorul Sapse a reusit sa redea vederea unor copii orbi din nastere, prin implant de celule stem, care au capacitatea de a regenera un organ afectat sau chiar de a-l reface in totalitate. Dupa operatia de transplant, retina copilului se reface in citeva luni, acesta recapatindu-si, treptat, vederea. Profesorul Sapse este originar din Piatra Neamt si are de gind sa deschida in orasul sau natal o filiala a spitalului "Cedar Sinai", supranumit "Spitalul milionarilor". De indata ce proiectul medicului american se va materializa, aici se vor putea vindeca boli care, pina acum, erau considerate incurabile. Pina atunci, insa, sa-i tinem pumnii lui Edi si sa-i multumim Mihaelei pentru tot ce face.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.