La 71 de ani, dupa jumatate de veac de cariera, sute de turnee, mii de spectacole, reprezentatii si aparitii televizate, in care ne-a imbogatit pe toti cu "banca ei de date", Stela Popescu nu-si mai doreste decit sanatate.

Ea considera ca "nimic nu merita sa te sperie si sa te intristeze dincolo de moarte". Stela face ce-i place si iubeste ce face. Oare in aceste conditii, cum sa nu debordeze de energie? "Mama mea spunea ca nu sint frumoasa, ci doar lipicioasa, asa ca eu nu ma consider o frumusete. Iar cind eram mica, ii spuneam mamei ca eu vreau o casuta", povesteste Stela, o prezenta carismatica in fata careia, timpul parca prinde aripi.

Si uite ca Divinitatea a ajutat-o sa aiba acum nu o casa, ci patru, "una la mare, alta la munte, cea in care am locuit cu Puisor si o darapanatura din paianta, mostenire de la tata, unde am primit in sfirsit aprobare sa construiesc". Casa de la 1 Mai a desenat-o pe un caiet de matematica si a construit-o singura, impreuna cu trei tarani.

"Am chemat numai un profesor de rezistenta ca sa vada cit de buna e casa si acesta a constatat ca totul e facut ca la carte", zimbeste sugubat Stela. Ca orice artist care se respecta, doamna teatrului de revista are gusturi alese. In casa in care a "locuit cu Puisor", se gaseste numai mobila clasica lucrata manual. Scaunul "Savoya" veritabil "pe care a stat chiar si Hamlet", jilturile "Florentin", farfuriile valoroase facute dupa celebre picturi, serviciul pentru semineu dinainte de razboiul din 1940, superbul rugatoriu dar si tablourile autentice ale lui Tonitza, Iordache sau Ciururenco, alaturi de "icoane de o valoare inestimabila primite de la mama si soacra mea", ca si "o icoana pictata din inima de un puscarias din Caragele" sint doar citeva din lucrurile care o definesc pe Stela Popescu.

"Sint prea pudica"

Pe obrazul Stelei nu vei vedea niciodata prelingindu-se o lacrima. A plins prea mult atunci cind Puiu Maximilian a plecat pentru totdeauna de linga ea. "Asa ca nu ma mai intereseaza o relatie cu un barbat. Si apoi, eu sint prea pudica si nu stiu cum m-as putea dezbraca in fata vreunuia. Nu ma veti crede, dar eu la strand am fost doar de citeva ori in viata mea. In plus, mie-mi plac barbatii focosi, de 30 de ani. Si cum eu am 70, asta e imposibil. L-as lua insa pe Antonio Banderas la mine acasa. Dar nici asta nu se poate", glumeste actrita.

Ce-si mai doreste Stela Popescu acum? "Numai sanatate. Atit iti trebuie pe lumea asta. Daca nu esti sanatos, e cea mai mare pedeapsa data de Dumnezeu. Si daca mi-o da Dumnezeu, atunci vreau sa traiesc 120 de ani". Si are toate sansele, pentru ca Stela Popescu a fost si va ramine femeia pe care viata o recucereste tot timpul.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.