Marea firma producatoare de imbracaminte Zara regreta public ca a fabricat si a vindut costume barbatesti „incorecte“ religios

Zara cere scuze clientilor din Israel, relateaza agentia spaniola de presa EFE. Marul discordiei este un anume "costum pacatos" pe care compania l-a lansat pe piata fara a-si da seama ca incalca una dintre legile cartii sfinte iudaice, Tora.

Tora interzice evreilor sa poarte haine fabricate din anumite amestecuri, printre care si cel promovat de Zara, adica din in si lina. Rabinii vorbesc chiar despre o incalcare a legilor firii. Lumea iudaica asociaza anumite combinari de fibre textile cu cei ce venereaza idoli si cu personajele biblice, Cain (pinza de in) si Abel (lina). Producatorii si-au exprimat regretul pentru greseala comisa, cerind scuze clientilor religiosi cu promisiunea ca astfel de evenimente nu se vor mai repeta.

Presa israeliana a transmis ca vina se afla la una dintre fabricile marii companii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.