in cei 35 de metri patrati am amenajat o camera de inregistrari, una de mixaj si o camera de relaxare sau de asteptare, dotata cu sisteme audio si video performante, pentru a asigura auditie si vizionare in conditii optime.

Dupa o documentare atenta asupra acusticii, o alta provocare era amenajarea spatiilor de inregistrare si de mixaj in asa fel incat sa fie perfecte din punct de vedere tehnic, dar cu un aspect cald, primitor, si sa nu ocupe prea mult din spatiul avut la dispozitie. Am vrut sa evitam modalitatea clasica de izolare fonica ultrautilizata in studiouri, in care buretele in forma de cofrag da un aspect comun, industrial, ce nu prea stimuleaza creativitatea", spune Paula Seling.

Artista a optat pentru o izolare fonica cu polistiren extrudat, sipci de lemn, folii de gips carton peste care a asezat burete redesenat prin patrate de 30 cm, prinse in colturi cu nasturi de lemn si acoperit manual cu o catifea crem. Camera de inregistrare este crem si maron, iar cea de mixaj este cafenie. "Am optat pentru culorile pamantului - crem, alb, maron, verde pal si roscat pentru a crea o atmosfera calda si primitoare.

intotdeauna, lemnul creeaza senzatii de intimitate, caldura, confort, asa ca am ales ca si podeaua si plafonul sa fie din lemn masiv. in camerele de inregistrare si de mixaj am 'spart>> sunetul cu constructii din burete asortate materialului cu care au fost captusiti peretii, atasate in puncte calculate. Una dintre piesele 'de rezistenta>> ale studioului nostru este o lada veche de zestre pe care am reconditionat-o si am transformat-o in bar", spune, cu mandrie, Paula.

Citeste si:

in camera de relaxare, tevile de apa calda au fost acoperite intr-un mod ingenios. Paula impreuna cu sotul ei au construit o arcada ce deschide spatiul, iar in podea au un sistem de spoturi cu intensitate reglabila a luminii. Alte parti de mobilier cu care cei doi se mandresc sunt masa din camera de relaxare si canapeaua. Acestea au fost construite din lemn masiv dupa propriile idei. Sertarul canapelei este facut dintr-un cadru tesut cu sfoara, care se asorteaza cu picioarele mesei.

Subsol transformat in studio

Un loc mic si intunecat urma sa devina spatiul de creatie al Paulei Seling. Perspectiva nu suna tocmai incurajator, insa, printr-o adevarata arta, au reusit sa-l transforme intr-un loc dragut, primitor si luminos. "Pentru a da profunzime spatiului, am folosit usi de sticla fonoizolanta cu rame de imitatie de lemn, iar biroul din studio este din sticla si metal. Se spune ca aceste elemente stimuleaza creativitatea".