Adrian Mutu a dezvaluit pentru Click! cum au fost primele lui zile la Fiorentina. Internationalul roman a precizat ca decizia de a evolua in tricoul alb-violet a fost una inspirata, insa un rol important l-a avut si Cesare Prandelli. "Briliantul" a mai povestit ca in viitor, atat el cat si sotia sa, Consuelo, isi mai doresc un copil.

Click!: Se simte implinit Adrian Mutu?

Adrian Mutu: Pot sa spun fara nici un pic de retinere ca sunt un tip implinit. Ca fotbalist imi merge foarte bine, iar familial excelent. Am o sotie pe care o iubesc enorm, iar copiii sunt viata mea. Atat Mario cat si Adriana sunt niste copii mi-nunati. Sper totusi sa ne marim familia cu cel putin inca un membru.

Cum se inteleg Mario si Adriana?

Minunat. Mario o iubeste foarte mult pe surioara lui, iar de cate ori este la noi nu ii mai trebuie nimic. Vrea doar sa se joace cu cea mica. Cred ca nu este parinte sa nu-si doreasca sa aiba copii sanatosi si sa se iubeasca.

Ce ne poti spune despre socrii tai?

Sunt niste oameni mi-nunati, care m-au primit excelent in familia lor. Pot sa spun fara nici un pic de retinere ca ma simt deja de-al lor.

Te mosteneste Mario?

Sincer, cred ca ii place fotbalul, fiindca de fiecare data cand suntem impreuna o mare parte din timp il avem ocupat cu fotbalul. Nu tin neaparat ca in momentul in care va fi mare sa imbratiseze aceasta meserie, fiindca este destul de grea. Dar nici nu pot sa ma opun.

Cu ce picior loveste mingea? Este dreptaci sau stangaci?

Cu amandoua, dar parca tot dreptul este de baza. Nici nu prea pot sa imi dau seama acum, fiindca este inca mic. Voi incerca sa-l duc la o grupa de copii si sa vad cum evolueaza.

Sa trecem la fotbal. Crezi ca echipa nationala se califica la Euro 2008?

Suta la suta. A vazut toata lumea ca prima reprezentativa este intr-o crestere evidenta, iar punctul culminant a fost in partida cu Olanda, pe care, daca eram un pic mai cu tupeu o castigam. Ramane sa luam 6 puncte cu Slovenia, iar daca vom reusi acest lucru, atunci pot sa spun ca in proportie de peste 80% suntem calificati. Regret ca am suferit acel semiesec cu Bulgaria, fiindca daca bateam, eram calificati. Am avut mare ghinion, dar o dregem la Sofia.

Ce inseamna pentru un fotbalist strain sa fie al treilea golgeter in Serie A?

Cred ca nu e atacant sa nu-si doreasca sa inscrie cat mai mult. Ma bucur mult ca am reusit sa ma aflu in acest top, insa un mare merit il au si colegii mei, care m-au ajutat foarte mult.

Te asteptai sa ai o asemenea explozie, mai ales dupa scandalul de la Juventus?

Sincer, la un moment dat ma simteam descumpanit, fiindca abia incepusem si eu sa joc si cand colo s-a intamplat ce s-a intamplat. Regret ca un club ca Juventus a fost implicat intr-un asemenea scandal.

De ce nu ai ramas la Torino?

Pentru ca am avut oferta de la Fiorentina si nu puteam sa o refuz.

A contat si faptul ca Prandelli era antrenor la Florenta?

Foarte mult, pentru ca Mister mi-a fost antrenor si la Parma si ne-am inteles de minune.

Povesteste-ne cum te-au primit noii tai colegi.

La inceput am simtit o oarecare raceala din partea unora dintre ei, dar dupa numai cateva zile de pregatire, ne-am apropiat. E normal sa se intample asa, iar eu am fost un caz aparte, fiindca aveam un trecut pe care il stiti. E bine ca acum suntem o adevarata familie.

Cand ai semnat cu Fiorentina, Luca Toni se afla cu Italia la CM. Cum a fost prima intalnire cu el?

Normala. Chiar daca ma simteam oarecum stingher, fiindca Luca e idolul Fiorentinei, dupa primele discutii pe care le-am avut cand ne-am vazut prima data, mi-am dat seama ca este un adevarat caracter. El si portarul Sebastien Frey au fost si sunt cei mai apropiati de mine.

Presa din Italia a scris, ieri, ca Mutu nu s-a aflat in ziua lui buna, in partida pe care Fiorentina a castigat-o duminica, scor 1-0, in fata celor de la Cagliari.

"Mutu da mereu impresia ca e periculos, dar nu loveste asa cum ar putea", scrie agentia Datasport care i-a acordat "Briliantului" nota 6. "Il fenomeno" a primit un cartonas galben in partida de duminica si va lipsi in urmatoarea etapa din campionat. (Elsion Vaso)


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.