Omara Portuondo, cea mai remarcabila prezenta feminina din Buena Vista Social Club, concerteaza in aceasta seara la Sala Palatului. Solista numarul unu a Cubei si una dintre cele mai importante voci feminine din lume era cat pe ce sa nu mai ajunga in Romania. Omara si cei 12 muzicieni, care o insotesc, ar fi trebuit sa soseasca, joi, de la Havana, insa, doar o parte a trupei a reusit sa ajunga in Romania. Cealalta parte, printre care si Omara, a facut o escala la Paris, de unde nu au mai putut pleca din cauza unei greve ce a afectat intreaga infrastructura de transporturi. Astfel, joi seara, trupa s-a vazut pusa in ipostaza de a innopta in Paris, unde nu aveau nici un fel de aranjament pentru cazare. Pana la urma, acest inconvenient a fost rezolvat, dar nu si greva operatorilor francezi.

Ieri, Omara impreuna cu muzicienii ei au incercat sa ia destinatia Romania, insa, din cauza grevei, au stat trei ore in avion pana cand, in sfarsit, acesta a decolat. Ieri, Omara a juns in Romania si astfel va putea sa-si inceapa turneul est european cu un concert de exceptie la Sala Palatului. Supranumita "Edith Piaf a Cubei", Omara prezinta publicului roman in aceasta seara ultima sa creatie, "Flor De Amor", album care a consacrat-o definitiv si pentru care a fost nominalizata in acest an la premiile Grammy.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.