In ciuda ofertelor care, se pare, curg de la diverse televiziuni, Catalin Maruta ramane vedeta incontestabila a TVR 2. De ce? Pentru ca Tonomatul DP 2 i se potriveste ca o manusa - mai ales ca el este si realizator de ceva vreme si ca va fi transmis si pe TVR International, iar publicul din strainatate va putea intra 'in direct>> - si pentru ca ii este dedicat 100%. L-am 'interogat>> pe Catalin si iata cum a raspuns la tirul de intrebari:

Crezi ca iti vei atrage antipatia vedetelor din cauza intrebarilor incomode pe care le pui?

Tonomatul nu ar mai avea nici sare, nici piper fara intrebari incomode. Invitatii trebuie sa isi asume statutul de persoana publica in fata telespectatorilor si sa fie pregatiti sa raspunda si la astfel de intrebari, iar cei care trec pragul garsonierei mele sunt constienti de aceste lucruri. Unii sunt chiar bucurosi ca le dau ocazia sa lamureasca unele probleme. In fond, e o arta sa stii sa eviti astfel de intrebari… prin urmare, le dau sansa sa fie destepti.

Ai avut momente in care ai regretat anumite lucruri spuse despre o vedeta in emisiunea ta?

Da, mai exista si momente de genul acesta! Nu stiu sa iti dau acum un nume, dar se intampla ca la sfarsitul zilei sa ma gandesc la emisiune, deja mult mai detasat, si sa imi dau seama ca am fost mult prea dur cu un anumit invitat. Dar incerc sa echilibrez lucrurile si sa nu se mai intample.

TREBUIE SA FIU INCISIV

Crezi ca telespectatorii se asteapta la un anumit comportament incisiv din partea ta?

Da, categoric da! Telespectatorii s-au obisnuit cu un anumit stil si cred ca daca l-as schimba m-ar renega total. Am facut si un televoting cu aceasta intrebare si au votat in majoritate cu DA - sunt pentru un comportament incisiv!

Ai avut dificultati cu anumiti cantareti care au refuzat sa mai participe la Tonomat dupa experiente "anterioare"? Daca da, cine si de ce?

Cred ca Fizz nu o sa mai vina niciodata la Tonomat; dar deja toata povestea asta cu Fizz a luat o amploare mult prea mare si nu mai are rost sa comentez de ce nu o sa mai accepte invitatia la emisiune. In afara de Fizz, nimeni.

VEDETE CU FRICA IN SAN

Sunt vedete care au refuzat sa vina in emisiunea ta? Ce motive au avut?

Da, sunt trupe care au refuzat din start sa vina la Tonomat. De exemplu: Blondy, Sexxy; ce sa mai vorbim de Akcent. Motivele invocate de ei sunt uimitor de asemanatoare: "lipsa de timp, concerte prea multe, lansam album, bla, bla, bla etc…". Insa pot spune sigur, cu riscul de a mai primi un "compliment", ca unul din motivele pentru care cei de la Akcent refuza invitatia mea este teama ca ii pun sa cante in direct. E greu fara cd... Eu perseverez, sa vedem, sa vedem… ce-o sa iasa! Mai nou, se pare ca fetele de la Sexxy s-au razgandit, le astept, usa garsonierei mele e deschisa oricand pentru ele… le dau si cheia daca vor…

Ce preferi, sa fii gazda unor evenimente importante sau sa te afli in studiourile de filmare?

Atata timp cat e vorba de televiziune ma simt bine oriunde. Imi place mediul acesta si mi-am facut multi prieteni printre artisti. Ar fi totusi un punct in plus pentru emisiunea din studio, pentru ca eu o realizez si pot sa-mi pun ideile in practica.

De cand ai devenit realizatorul Tonomatului mai ai timp si de altceva? Cu ce iti ocupi timpul liber?

De cand am ajuns realizator, intr-adevar am mai putin timp liber, pentru ca si responsabilitatile au crescut. Dar imi place mult ceea ce fac si asta-i tot farmecul! Insa cateodata ma satur si atunci simt nevoia sa ma vad cu prietenii, ma duc la film, merg la sala sau ma duc in Baneasa la un centru de hipism sa dau zahar la caluti. Asta e o placere de-a mea mai veche. Imi plac foarte mult caii si ma relaxez mult cand merg acolo.

Ce fel de muzica asculti?

Ascult tot ce apare pe piata pentru ca vreau sa stiu ce canta cei care vin la emisiune.

Care sunt vedetele din show-bizz-ul romanesc pe care intr-adevar le stimezi?

Fara sa stau mult pe ganduri - Loredana! Dupa parerea mea, e o vedeta 100%, e talentata, are o imagine super si se vede ca are un imperiu in spate care o sustine. Imi mai plac cei de la Vama Veche, Directia 5, Holograf .

Care sunt cei pe care nu ai vrea sa ii mai vezi pe micile ecrane sau in concerte?

Facand emisiune in fiecare zi si fiind atat de mult implicat s-ar putea sa imi pierd din obiectivitate, asa ca parerea mea conteaza mai putin. Publicul decide! Simplu, cumperi sau nu CD-ul sau folosesti telecomanda si schimbi canalul!

SINCERITATE

Poti face un "Portret-robot" al telespectatorului tau tipic?

De multe ori glumesc si spun ca target-ul emisiunii sunt mamicile cu copii mici, pentru ca ele nu merg la serviciu, stau acasa sa aiba grija de cei mici si deci programul le permite sa ne urmareasca. Cred ca am reusit sa imi educ publicul. Telespectatorii mei nu sunt genul de oameni care trebuie sa fie de acord cu tot ce se spune, sa sune la emisiune si sa ridice osanale invitatului. Au invatat ca nu e nimic rau in a-ti spune parerea chiar daca nu e una pozitiva.

Crezi ca Tonomatul DP 2 este formatul care ti se potriveste cel mai bine?

Acum da! Daca nu as crede acest lucru cu toata convingerea, nu ar mai iesi nimic din emisiune. Cand am sa fac altceva am sa ma implic 100%. Daca nu crezi in ceea ce faci, nu poti sa te implici si atunci rezultatul este zero.

Ce vedeta internationala ti-ar placea sa intervievezi in direct la TVR 2?

Chiar mi-ar placea sa vina pe la mine prin garsoniera si vedete internationale! Ideal pentru mine ca moderator ar fi sa il am invitat pe Robby Williams sau pe Eminem sau nu, daca stau bine si ma gandesc, pe Kylie Minogue sau… mai bine... nu mai dau nume…

Care crezi ca sunt punctele tale forte ca prezentator?

In momentul in care incepe emisiunea nu ma schimb cu nimic. Adica nu incerc sa par mai dragut sau mai spiritual, ma comport si vorbesc la fel ca atunci cand merg la cumparaturi, spre exemplu. Exact pe lucrul acesta mizez foarte mult: naturalete! Unii sunt de parere ca daca apar la televizor trebuie sa-si restrictioneze unele gesturi sau felul de a vorbi pentru ca ii vede o tara intreaga! Eu nu sunt de acord cu felul acesta de a gandi! Atata timp cat exista limita bunului simt, nu vad de ce sa incerci sa pari altfel decat esti! Probabil ca mai sunt si alte puncte forte, dar nu vreau sa dau dovada de lipsa de modestie!

Dar defectele?

De multe ori naturaletea despre care vobesc eu este interpretata ca fiind indrazneala (uneori chiar tupeu) si este considerata defect. Dar pana la urma telespectatorii decid, iar preferintele lor se reflecta in audienta.

CU MINTEA HAI-HUI

Faptul ca ai terminat Facultatea de Drept te ajuta sa ai mai mult aplomb in timp ce ii interoghezi pe invitatii tai sau sa te poti feri de anumite intrebari care te pot duce in sala de judecata?

Categoric, in cei 4 ani de facultate am capatat unele deprinderi si poate ca lucrul acesta ma ajuta, dar eu inca nu imi dau seama. Iar atunci cand fac o nebunie prin studio unui invitat, gandesc foarte bine consecintele prin prisma avocatului. Dar din pacate gandesc lucrurile astea dupa emisiune...

Care au fost cele mai grele momente pe care le-ai avut ca prezentator?

Intr-o emisiune in direct se ivesc tot felul de probleme la care nu te astepti. Si cred ca in toti anii acestia de televiziune am trecut cam prin toate. Ba n-a mai venit invitatul, ba nu a mai mers sunetul si vorbeam singur, ba s-a suparat invitatul si a pleacat si… multe altele.

Te-ai balbait vreodata in direct?

Se intampla sa-l intreb pe invitat ceva si in secunda urmatoare sa-mi zboare gandul in alta parte, si cand acesta tocmai termina de raspuns, eu il mai intreb o data acelasi lucru. Neatentia... bat-o vina. Da; si multe altele pe care nu mi le aduc aminte. Dar sunt convins ca cititorii tai si telespectatorii mei nu le-au uitat.

POMANA ADEVARATA

Ai vreo porecla, daca da, care?

Cand eram in liceu, pentru ca nu prea ma descurcam la franceza, din cauza pronuntiei, colegii m-au poreclit TONTON. De atunci nu am mai primit nici o porecla, cel putin de care sa stiu…

Care a fost cea mai buna fapta pe care ai facut-o vreodata? A fost din interes sau nu?

Pai daca e fapta buna, atunci nu mai e din interes! Nu pot sa uit cand i-am dat unei batrane care statea in fata unei biserici 50 de mii de lei si a inceput sa planga si mi-a zis ca sunt banii ei de paine pana la pensia urmatoare. M-a impresionat atat de mult, inca i-am mai dat 500 de mii.

Daca ai putea sa devii posesorul unor puteri supraomenesti, ce ai alege si de ce?

Mi-ar placea sa fiu invizibil, si la sedinte sa intru la sefu’ in birou si sa ascult ce se vorbeste despre mine sau sa ma duc acasa sa vad ce-mi face prietena in lipsa mea de vine asa mult factura la telefon...


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.