Costi Ionita a cucerit pana si Grecia cu manelele sale. Cantaretul a fost recent invitat sa cante la Atena, oras pe care l-a vizitat a doua oara. El si trupa lui au cantat in orasul botezat dupa numele zeitei intelepciunii chiar in prima zi de Paste. Bucuria lui cea mare a fost ca in localul unde a avut loc concertul sau obisnuieste sa cante si celebra Anna Vissi.

Stomatologul devenit cantaret a petrecut patru zile de vis in Atena, oras pe care l-a mai vizitat in urma cu 13 ani. Era cat pe ce ca scurta lui sedere sa se prelungeasca, pentru ca manelistul a fost la un pas de a pierde avionul care l-a adus inapoi in Romania. Chiar daca a fost in Atena in "interes de serviciu", Costi Ionita si-a facut timp si pentru o plimbare prin oras. A urcat la Acropole si a fost in piata Omonia. Noaptea de inviere a petrecut-o la o manastire ortodoxa. De altfel, aici a fost singurul loc de unde a putut achizitiona suveniruri. "Am luat cateva lucruri sfintite de la manastirea unde am petrecut noaptea de inviere si cam atat, deoarece, fiind perioada sarbatorilor, aproape toate magazinele erau inchise", zice Costi.

Ionita si trupa lui de cantareti plus dansatoarele au fost cazati intr-un hotel de doua stele din centrul Atenei. si, pentru ca echipa a fost destul de mare, s-au rezervat sase camere. Desigur, totul pe cheltuiala organizatorilor. si, daca tot a fost in Grecia, manelistul nu a rezistat tentatiei de a gusta din bucatele traditionale. "Am mancat Souflakis, branza Feta originala cu ulei de masline, busuioc si rosii, cotlete de miel preparate in stil grecesc, diverse prajituri traditionale".

La intoarcerea in Romania, Costi a facut pe ghidul special pentru cititorii ziarului nostru: "Cea mai buna varianta pentru a petrece noaptea de inviere este la o mica manastire, situata pe cea mai inalta colina din Atena. Acolo poti asculta o slujba ortodoxa. De asemenea, acolo te poti bucura de o panorama foarte frumoasa a intregului oras. Bineinteles ca nu poti veni la Atena si sa nu vizitezi Acropole sau Piata Omonia. De asemenea, este foarte relaxant sa savurezi o pra­jitura si o cafea greceasca pe una dintre cele mai frumoase terase de pe tarmul Marii Egee si, de ce nu, sa petreci noptile prin cluburile din Atena".