Nu au debutat bine filmarile la pelicula "15" regizata de Sergiu Nicolaescu, si ecourile sunt de proportii. Dupa scandalul de pe platoul de filmare declansat intre doua dintre vedetele feminine ale filmului, Daniela Nane si Mihaela Radulescu si cel legat de "punerea pe liber" a creatoarei de costume Irina Schrotter, un alt moment aduce in prim-plan productia lui Sergiu Nicolaescu: atat fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, cat si actualul sef al statului, Traian Basescu, vor "juca" in "15"! Libertatea: Care e bugetul filmului, domnule Nicolaescu? Sergiu Nicolaescu: in jur de 90 de miliarde de lei. Mihaela Radulescu este cofinantator al proiectului? Nici vorba! Sunt trei cofinantatori pana acum: Centrul National al Cinematografiei, Media Pro si CineTV. Irina Schrotter va mai primi banii pe hainele realizate? Da! Din cate stiu a primit deja banii pe costume. V-ati gandit sa colaborati cu alt creator de moda? Prefer sa ma lipsesc.

Ma descurc singur. stiu mai bine ce se purta atunci, in '89, decat multi "pictori" de haine. S-au certat sau nu cele doua, Mihaela si Daniela? A sarit sau nu Mihaela la bataie? Sincer sa fiu, nu stiu. Martora nu a fost decat asistenta Irinei Schrotter, de altfel o martora mincinoasa, care a facut publica scena. Nu a fost o cearta serioasa. Cea care a lansat versiunea asta nu era un om de incredere. Ea a dat nastere unei minciuni: ca am renuntat la hainele d-nei Schrotter din cauza asta. in orice caz, scena nu a influentat cu nimic filmarile.

Ori m-au protejat, de n-am aflat, ori nu era vorba de ceva serios! Apreciez ca m-au scutit... Se spune ca Daniela avea contract pe rolul "Hilde", rol jucat acum de Mihaela. Mihaela i-a "furat" rolul Danielei? Nu! Nici vorba! Am transformat un personaj masculin intr-unul feminin. Am zis ca da mai bine un personaj feminin si asa in film sunt trei muncitoare care locuiesc impreuna in acelasi apartament la Timisoara. Eu m-am gandit mai intai la film si apoi la Mihaela. Daniela nu putea juca rolul "Hilde". Mihaela e mai potrivita pentru acest personaj, deoarece este roscata si s-a brodit pentru o fata de svaboaica. Pentru Daniela am creat personajul "Nina". Ce mai aveti in plan pentru viitor? Un film muzical, comedie, apoi un film de razboi intitulat "Trenul mortii". in general lucrez cu o anumita echipa de actori, dar nu ma feresc de oameni noi. De asemenea, voi lucra la un film, "Comisarul", comandat de MediaPro. in "15" va "juca" si presedintele Traian Basescu.

Se spune ca politicienii sunt cei mai buni actori! Sunt cei mai prosti actori, dar nu conteaza... in "15" este vorba despre 15 ani de la Revolutie si reflecta pe de o parte perioada anului '89, dar si cea a anului 2004, cand o ziarista de origine franceza (rol jucat de Maia Morgenstern) vine la Bucuresti sa faca o ancheta despre moartea celor 43 de personaje de la Timisoara si care au fost incinerate la Bucuresti. Ziarista ii ia un interviu actualului presedinte despre evenimentele din '89, cat si altor personalitati: Ion Iliescu, Silviu Brucan si Mircea Dinescu. Traian Basescu a raspuns afirmativ si a ramas sa filmam la intoarcerea sa din SUA. Nu am stabilit locatia, poate chiar la Cotroceni, poate altundeva... Personalitatile care apar in film vor primi bani? Nu s-a pus aceasta problema. Cu alte cuvinte, nu!


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.