Shetty, 31 de ani, si Gere, 57 de ani, se aflau impreuna, week-endul trecut, pe o scena in cadrul unei campanii de promovare a sexului protejat printre soferii de camion din India, tara care are in momentul de fata cel mai mare numar de persoane purtatoare de HIV.

In fata celor cateva sute de soferi de camion prezenti la conferinta, Gere a urlat: "Nu faceti sex fara prezervativ!" sarutand apoi mana partenerei sale, pentru ca o secunda mai tarziu sa se napusteasca asupra acesteia, pupand-o pe gat, haine si ambii obraji. Intr-o tara in care manifestarea publica a sentimentelor de afectiune este aproape tabu, gestul exagerat al actorului american a starnit un adevarat val de proteste in India.

Chiar si Shetty a incercat subtil sa se delimiteze de gestul lui Gere. "Cred ca a fost putin cam mult", a spus ea la sfarsitul seriei de pupaturi, aranjandu-si sari-ul, vizibil jenata.

Fotografiile cu saruturile celor doi au fost publicate zile la rand in toata presa indiana, iar televiziunile au transmis in mod repetat imagini cu controversatul moment. Primii care sarit sa condamne "jignirea" adusa traditiei de gestul celor doi au fost, bineinteles, fundamentalistii religiosi hindusi, care au incendiat fotografiile celor doi in cadrul unor ample actiuni de protest organizate in orase precum Mumbai, Delhi, Kanpur, Meerut, Indore si Varanasi, cel mai sfant oras hindus.