Trupa pop Cheeky Girls, formata din gemenele Monica si Gabriela Irimia, s-a aflat intr-o scurta vizita prin Romania

Fetele, destul de putin cunoscute in patria-mama, dar mari vedete peste hotare, au acordat jurnalistilor romani privilegiul de a sta in aceeasi incapere cu ele, insa nu asa, oricum, ci contracost. Au organizat, vineri, la Cluj-Napoca, o conferinta de presa unde Margareta, mama lor, care este si managerul trupei, a anuntat reprezentantii mass-media ca pentru a participa la eveniment au de achitat o taxa de 20 de lei.

Romania a mai fost vizitata in trecut de vedete de talie internationala care au acceptat intalnirea cu presa cu inima deschisa si... portofelul inchis. Nu s-a mai intamplat vreodata ca un artist strain sa perceapa o taxa presei, cu atat mai mult, cu cat trupa in cauza este de origine romana. Ajungem probabil la concluzia ca "romanul tot roman este" sau, mai bine, "frate, frate, dar branza e pe bani".

Explicatia a fost ca, in afara de discutia cu fetele, jurnalistii vor avea parte de un mic concert al fetelor, care in Marea Britanie - tara in care ele locuiesc de cinci ani - percep taxe pe conferinta de presa, cuprinse intre 5 si 10 lire sterline de persoana.

Extrem de "impresionati" de acest gest, jurnalistii au dat inapoi si erau cat pe ce sa renunte la marea intalnire cu starurile de prima mana din Anglia.

Mai 'protejate>> decåt Bill Gates...

Cu cateva minute inainte de inceperea evenimentului, reprezentantii clubului in care s-a organizat conferinta de presa au anuntat ca s-a renuntat la taxa si se poate intra gratuit, insa cu anumite conditii, mai ceva ca la intalnirea cu Bill Gates, cel mai bogat om al planetei. Ziaristii clujeni au fost nevoiti sa isi lase datele de contact, sa prezinte o legitimatie de presa la intrare si sa citeasca un formular in limba engleza, care cuprindea regulile de desfasurare ale conferintei.

Reprezentantii mass-media nu aveau voie sa puna fetelor intrebari despre slujba curenta a componentelor trupei, drept, rasism, probleme financiare, intrebari privind viata sexuala, probleme de imigratie sau despre familie si prieteni sau consumul de alcool si droguri. Mai lipsea doar o lista cu intrebarile permise, care trebuia inmanata ziaristilor, eventual si cu raspunsurile. Si toate astea contracost.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.