Peste doar citeva zile, se incheie cel mai mare post al anului. 40 de zile am incercat sa punem deoparte micile placeri ale vietii, in semn de respect si participare la suferinta Domnului.

Am fost curiosi sa aflam daca vedetele noastre autohtone au respectat sau nu canoanele bisericesti. Si iata ce am aflat… Liviu, ex LA, considera ca degeaba tinem post daca facem pacate cu nemiluita. Cintaretul posteste intotdeauna in Saptamina Patimilor, cele sapte zile fiind sfinte pentru el. "Din pacate, spune Liviu, nu pot tine tot postul, pentru ca sint plecat de dimineata pina seara si, daca nu maninc, n-am energie. Dar, in Saptamina Mare, mincarea de dulce si sexul sint excluse total. Nici macar un sarut, ca sa nu mai vorbim de dragoste". In tot acest timp, vedeta consuma foarte multe salate si orez, dar e de parere ca "pacatele facute nu le poti spala cu postul".

-Pentru Printul tiganilor, Leo de la Strehaia, canoanele religioase sint sfinte. Timp de 40 de zile, el trece la post alimentar si trupesc, iar in fiecare vineri tine post negru. Se axeaza in special pe legume, salate si fructe si merge foarte des la Manastirea Bistrita, la moastele Sfintului Grigorie Decapolitul, unde se roaga pentru iertarea pacatelor. In tot acest interval de timp, Leo spune ca citeste, in fiecare zi, cite o rugaciune, pregatindu-se pentru spovedanie si pentru a primi cum se cuvine sfinta impartasanie.

-"Pentru statutul meu de cintareata, marturiseste cunoscuta interpreta de manele Carmen Serban, ma rog mai mult decit o calugarita. Inca din copilarie, tin postul Pastelui cu multa incredere ca Dumnezeu imi va ajuta in tot ceea ce intreprind. Anul acesta, rugaciunea si postul au fost mai importante ca altadata, dat fiind ca tatal meu e bolnav. Mai mult, in tot acest timp, preotii mi-au citit de mai mult de 12 ori Moliftele Sfintului Vasile". Artista merge foarte des la Manastirea Cotmeana, la bisericile Sfintul Mina, Sfintul Nicolae si Sfintul Gheorghe, lacasurile de cult unde isi gaseste linistea sufleteasca. nIn acest an, Andreea Banica s-a hotarit sa tina tot postul. Si daca a renuntat la carne, brinza si lapte, a iesit din ecuatie si sexul. Frumoasa cintareata marturiseste ca, timp de 40 de zile, face tot posibilul ca nici cuvintele urite sau injuraturile sa nu mai faca parte din vocabularul sau si asteapta cu nerabdare ziua de 8 aprilie, cind va sarbatori asa cum se cuvine Nasterea Mintuitorului.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.