Vedeta tv Adriana Bahmuteanu a petrecut, anul trecut, sapte zile de vis in Malta

Una din destinatiile cautate din ce in ce mai mult de romani este Malta, arhipelagul situat la poarta Africii si a Orientului. Peticul de pamant, rupt parca din rai, atrage anual peste un milion de turisti. De ospitalitatea maltezilor s-a bucurat si Adriana Bahmuteanu care, anul trecut, in vara, a fost pentru cateva zile, pe "insula de miere", asa cum i se mai spune acestui taram de vis.

"Este incredibil cum unii stiu sa faca bani din nimic. Din apa si din nisip. Cum s-ar spune pe la noi, scot bani si din piatra seaca", spune vedeta tv, care a ramas impresionata de modul in care maltezii stiu sa faca turism. Cu doar cateva sute de euro, poti avea Malta la picioare.

"Am fost cu o gasca de gagici. Ne-am plimbat pe stradutele inguste si am vazut ce aveau oamenii in casa. Unii chiar ne invitau sa le vizitam locuintele. Sunt gazde excelente", povesteste Adriana. si daca ai ajuns pe arhipelagul maltez, trebuie neaparat sa gusti din delicatesele preparate de bucatarii maltezi.

Mancarea este ieftina si accesibila oricarui buzunar. Mie mi-a placut foarte mult o mancare de-a lor, traditionala. Carne de iepure cu usturoi, un fel de stufat romanesc. si ce putea sa se potriveasca mai bine cu aceasta mancare daca nu un lichior de cactus?! Gustoasa este si painea malteza, proaspat scoasa din cuptoarele de lut aflate prin sate. Pot spune intr-adevar ca am gustat din mierea Orientului", spune vedeta tv.

in Malta nu ai timp sa te plictisesti. Exista o gama variata de distractii la dispozitia turistilor. De la scufundari in Marea Mediterana, jeep-safari prin zonele salbatice ale insulelor si pana la fiestele populare (sarbatori ale unor sfinti) "garnisite" cu superbe focuri de artificii care se vad aproape din orice colt al arhipelagului. Viata de noapte acapareaza cu totul turistii, care petrec in baruri si discoteci de cum se lasa seara si pana in zori.

Cu vaporasul la 'Grota albastra>>

Adriana a facut cu vaporasul un tur al arhipelagului maltez si, pentru cateva minute, s-a oprit la "Grota albastra", acolo unde apa este de un ciudat albastru sidefiu. Asemenea zone, care ii surprind la tot pasul pe turisti, au fost alese de regizori pentru a turna pelicule celebre


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.