Compozitorul Loredanei a facut un calcul paralel al punctelor

Mihai Ogasanu, compozitorul piesei "Le le" a Loredanei, a recalculat numarul de puncte obtinute in finala Eurovision, cu ajutorul unui specialist statistician. Considerata ca favorita in competitia pentru Kiev, piesa Loredanei s-a clasat a doua, cu 201 puncte. Conform TVR, cistigatorii oficiali sint, deocamdata, tot Luminita Anghel&Sistem, cu 206 puncte.

Mihai Ogasanu sustine ca regulamentul privind calcularea rezultatului final este interpretabil si ambiguu. Ieri, el a facut un calcul paralel al numarului de puncte obtinut de piesa "Le le", impreuna cu o specialista in statistica. "E ceva in neregula cu regulamentul si modul de jurizare, asa ca am decis sa verific", a afirmat Ogasanu. Numaratoarea oficiala fusese realizata de TVR, simbata. Concluzia la care a ajuns Ogasanu este ca ambele concurente ar fi putut cistiga. "Regulamentul este interpretabil in fel si chip. Poate sa-i dea dreptate Loredanei, dar si Luminitei", a precizat el. Constanta Mihaescu, specialistul solicitat de Mihai Ogasanu, a confirmat ca regulamentul TVR este ambiguu. "Regulamentul, asa cum a fost publicat, nu este accesibil, nu este transparent, este ambiguu", a afirmat ea.

Invinsa de la Eurovision a decis sa nu mai dea nici o declaratie presei. "Evenimentul zilei" l-a contactat telefonic pe tatal cintaretei, care a spus ca fiica sa este dezamagita de ceea ce s-a intimplat: "Este deceptionata, insa merge mai departe". Vasile Groza a fost de aceeasi parere cu artista in ceea ce priveste modul de jurizare, acuzind TVR-ul si pe Berti Barbera: "Acolo sint niste comunisti. Fac ce vor si nu-i poate trage nimeni la raspundere. Barbera a pus capac", a spus Groza.

Intr-un comunicat dat publicitatii ieri ca raspuns la articolele aparute in aceeasi zi, TVR afirma ca nu a primit nici o contestatie oficiala. Dupa ce reaminteste algoritmul dupa care s-au calculat punctele, televiziunea nationala subliniaza ca organizatorii din fiecare tara care participa la Eurovision au dreptul sa-si stabileasca propriul regulament, deci pot calcula punctele cum vor.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.