Miss Europa 2005 va fi aleasa saptamana aceasta, la 12 martie, in Palatul Sporturilor din Paris, in cadrul unei ceremonii prezidate de top-modelul Adriana Karembeu. Concursul international, a carui licenta este detinuta de canalul TV Endemol, a fost reluat dupa o pauza de un an (in 2004 competitia a fost amanata), ultima detinatoare a titlului de Miss Europa fiind fosta Miss Ungaria, Zsuzsanna Laky.

La cea de-a 56-a editie a acestui concurs vor participa in finala 36 de concurente din intreaga Europa (dar si din Turcia, Israel si Anglia), mai putin din Italia. Desi editiile anterioare ale concursului le-au facut faimoase pe debutantele de atunci Gina Lollobrigida si Sophia Loren, intre comitetul italian si organizatorii competitiei exista cateva divergente ce persista de mai multi ani.

Citeste si:

Juriul prezidat de Adriana Karembeu este compus din actori, cantareti si profesionisti ai modei, precum Charles Aznavour, Paco Rabanne, fotograful Jean-Daniel Lorieux, fosta Miss France/Miss Europa Elodie Gossuin, manechinul Satya Oblet si Michel Levaton, presedintele Agentiei de manechine Metropolitan.

"Nu am participat niciodata la un astfel de concurs. Nici nu as fi putut sa o fac, este o presiune mult prea mare. Iti trebuie mult curaj pentru a-ti prezenta fizicul in fata unui juriu. Este adevarat, toate fetitele viseaza sa devina Miss candva, insa un concurs de frumusete este subiectiv", a declarat Adriana Karembeu, care a fost descoperita de reprezentantul unei agentii de manechine din Praga.