Calin Popescu Tariceanu, Marko Bela, Varujan Vosganian si Sebastian Vladescu. Toti inoata zilnic, la propriu, sub privirile omului de afaceri Silviu Prigoana. Nu sunt politicienii in carne si oase, ci pesti din acvariul pe care omul de afaceri il are de doi ani la el in birou.

Ministrul finantelor e "rotund" si se misca foarte agil printre plantele din acvariu. Este un peste din specia Discus, care a costat 100 de euro si pe care Silviu Prigoana l-a botezat "Sebastian Vladescu". "Sunt patru pesti carora le-am pus nume de politicieni. Asa pot sa-i ironizez oricand vreau sau sa ma supar pe ei cand sunt nervos", ne-a marturisit, razand, Silviu Prigoana. "Vladescu" imparte acvariul si cu alti importanti oameni politici. Premierul Tariceanu, presedintele UDMR, Marko Bela sau Varujan Vosganian mananca zilnic din palma lui Prigoana si inoata in apele schimbate doar la ordinul lui. "indopati" cu delicatese specifice, cei patru au ajuns acum sa valoreze impreuna 4.000 de euro.

Totul a plecat de la o idee de afaceri pe care Silviu Prigoana a impartasit-o unor studenti, prieteni de-ai sai. "Au venit intr-o zi si mi-au spus ca au nevoie de 300 de euro. Ar fi vrut sa inceapa o afacere, dar nu stiau ce", povesteste afaceristul. Fara sa stea prea mult pe ganduri, Silviu i-a indemnat pe tineri sa-si cumpere o galeata si un furtun. "Ce sa facem noi cu astea!?", s-au amuzat amicii lui Prigoana.

Silviu Prigoana spune ca alaturi de cei patru pesti botezati cu nume de personalitati politice are in acvariu si pestisori mai mici, din specia "Neon". "aia mici, albastri, suntem noi, oamenii de rand", spune el
Sebastian Vladescu l-a «inspirat» pe Prigoana, care si-a botezat unul din pesti cu numele ministrului de finante

Pestii au si plante exotice

Dupa ce si-au facut o firma, studentii au trecut la treaba. Aveau de onorat un prim contract, de fapt o obligatie morala. Nasul lor care i-a propulsat in afaceri le ceruse un acvariu pentru a-l pune in birou. Au apelat la o firma care vinde astfel de lucruri si, in cateva zile, i-au adus un bazin, un colt de viata subacvatica rupta parca din ape ecuatoriale.Plante exotice, nisip fin, scoici si roci, toate pentru ca noii chiriasi ai acvariului - pesti adusi de peste mari si tari - sa se simta "ca acasa".

Ei se «ascund» printre plantele exotice

Varujan Vosganian si Marko Bela «inoata» si ei in acvariul lui Prigoana, preferand sa stea mai mult «pititi» printre plantele exotice. Sunt doi pesti din specia "Discus", care par sa se «inteleaga» bine cu colegii mai mici, niste pestisori albastri

«Tariceanu», un peste rosu de 1.000 de euro

Cu numele premierului Calin Popescu Tariceanu a fost botezat un peste "Discus" de culoare rosie. Prigoana l-a cumparat cu 100 €, iar acum valoreaza 1.000 €


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.