Cind functia ii umplea anticamera cu oameni de tot felul care-i cereau cite ceva, nu i se dadeau sanse tomnaticului indragostit linga mult mai tinara Oana.

"Cum pleaca de la primarie, cum o sa-l lase!" cleveteau functionarii si perpeleau subiectul in cerneala, gazetele. Predictii gresite, onorabili cetateni ai urbei! Viorel Lis, fostul edil taranist, tot cu iubita isi imparte viata. Doar ca este mai batrin cu zece ani, e pensionar, in retragere de la tot ce-nseamna zgomot si agitatie. Ea are spontaneitatea femeii inflorite in a 28-a primavara: clocotind de viata, blonda, cu silueta in tendinta si cu personalitate timida, dar care tinde spre expansiune. O cariera in televiziune, asta vrea iubita si femeia vietii lui Viorel Lis, Oana Ungureanu. Ne-au primit in apartamentul inchiriat recent in zona Pietei Muncii. Motivul mutarii a fost spatiul excedentar al vilei - "prea mare pentru doi oameni". Diferenta intre ceea ce intra si ce iese din chirii se traduce printr-o viata confortabila, boema, "dar decenta", pentru cuplu. "Cit avem, atit cheltuim", a explicat domnul Lis, care ne-a intimpinat intr-o tinuta vestimentara clasica - vesta de lina, camasa calcata la dunga, pantaloni de catifea neagra si pantofi din piele impletita, cu siret.

La polul vestimentar opus, Oana abordeaza colanti, cizme de piele intoarsa, rochie cu imprimeu animalier, usor decoltata, fara alte provocari decit o discreta dunga rosie ce razbate din marginea sutienului. Apartamentul, modern, tradeaza apucaturile si mai moderne ale cuplului. Oana nu gateste niciodata - fapt vizibil prin absenta oricarui ingredient culinar in bucatarie, in afara de plicuri de ceai, cafea si indulcitor sintetic (la ultimele analize, domnului Lis i s-a depistat un usor diabet). Domnisoara Ungureanu invata pentru master, vede multe filme si merge la discoteca impreuna cu grupul ei de prietene, niciodata cu partenerul de viata care detesta decibelii inalti. Pe dinsul nu il deranjeaza asta ("atita vreme cit nu ma cicaleste, face ce vrea") preferind sa se ocupe de firma de constructii, de balta si de moara din comuna Dragoesti. Cind se relaxeaza, linistitul domn Lis joaca la cazinou - "nu arunc cu bani, niciodata n-am mai mult de 3 milioane in buzunar" - sau, cind isi ia pensia (9 milioane lei vechi), face pariuri pe canalul de Sport de pe teletext. Reintilnirea cu presa i-a oferit fostului edil ocazia sa faca niste corectii necesare inca din vremea mandatului.

Oana + Viorel Lis = Dragoste eterna.

"S-a scris ca as fi tigan, dar nu m-a deranjat. Tatal meu a fost un profesor de matematica foarte bun, decorat cu Ordinul muncii Clasa a III-a, iar mama se tragea din familia Stroestilor, renumiti academicieni. Fratele lui tata mare a fost cel mai renumit negustor din Campulung Muscel - i-au confiscat comunistii casa, o imensitate, si el a locuit ca si chirias, tot in ea, dar la mansarda. Cind mergeam in vizita, ieseau la iveala manierele de boier: ne servea din farfuriile din portelanul cel mai fin si cu tacimuri de argint! Despre Oana s-a scris ca era chelnerita, cind am cunoscut-o. Era studenta! A terminat doua facultati, Limbi straine si Colegiul de birotica". "Am zis cumva "virotica"?", se autocorecteaza, cind noi auzisem, sub hohote de ris, "erotica". Sursa de umor involuntar, facind slalom printre bancuri, fostul primar isi aminteste de proiectele care au imbunatatit viata bucurestenilor: iluminatul, asfaltarile facute cu surse de finatare nipone, proiectul "Ciinii vagabonzi", preluat de urmasul sau Traian Basescu. "Primele gropi ecologice, noi le-am facut. Pe Prigoana, eu l-am imbogatit".

Soarta lui alaturi de Oana a fost ca si pecetuita prin niste deloc intimplatoare semne: "Amindoi sintem nascuti in a 14-a zi a lunii, eu in februarie, el in martie. Amindoi avem din nastere cite un strugure pe bratul sting". Indragostitii isi expun interiorul antebratului pe fondul discutiei despre cariera Oanei: "Vrea sa faca televiziune. Incerc sa o ajut, sa ii stabilesc niste intilniri", zice fostul edil care, cu ani in urma, facea rating la toate stirile, indiferent de post. Cica nu va fi gelos cind iubita lui va fi in centrul atentiei. Normal! Domnul Lis are 63 de ani, umor si intelepciune pe masura: "Eu zic 36, ca citesc cifrele pe invers!"; "Oana este femeia vietii mele. Si dac-o vrea sa se duca, eu tot pe ea o s-o iubesc". Oana, de sub genele rimelate, il privea duios.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.