Roman Abramovici, faimosul miliardar rus, a divortat in Rusia dupa doar cateva luni de cand tocmai a negat in presa ca mariajul sau de 16 ani ar avea probleme.

Patronul echipei de fotbal Chelsea si Irina, cea de-a doua sa sotie, au emis un comunicat pe care l-au difuzat presei, in care au confirmat despartirea lor.

Desi nici un detaliu al intelegerii dintre cei doi nu a fost facut public, se pare ca oricum fosta doamna Abramovici se va alege cu o suma mai mult decat substantiala, avand in vedere ca averea lui Roman depaseste 20 de miliarde de euro.

Exista zvonuri ca Irina va primi in jur de opt miliarde de euro. In orice caz, faptul ca divortul s-a petrecut in Rusia este un avantaj pentru miliardarul rus, pentru ca daca ruptura s-ar fi produs in Marea Britanie, legile erau diferite, iar partenerii unei casatorii erau tratati in mod egal.

In comunicatul emis de cei doi se spunea: "doamna si domnul Abramovici au divortat in Rusia si au cazut de acord in ceea ce priveste toate posesiunile rezultate in timpul casatoriei. S-au facut cele mai bune aranjamente in interesul copiilor lor si s-a semnat si o intelegere financiara. Interesele de afaceri ale domnului Abramovici, inclusiv clubul de fotbal Chelsea, nu sunt afectate de divort. Domnul si doamna Abramovici vor aprecia daca se va respecta intimitatea familiei. Nu vor exista nici un fel de comentarii viitoare".

Stirea care vorbea despre divort a aparut la scurta vreme dupa ce tabloidul britanic The Sun dezvaluia ca miliardarul a fost vazut la Paris in compania fostului manechin rus, Daria Zhukova, de 25 de ani. Abramovici a insistat intotdeauna ca el si Zhukova sunt doar prieteni de familie.

In luna octombrie Abramovici a facut o rara declaratie pentru presa in care a insistat ca nici un membru al familiei sale nu a inaintat divort. El a declarat atunci ca zvonurile care vorbeau despre problemele familiei sale sunt neadevarate.

Tot atunci se zvonea ca sotia lui Roman a vizitat birourile firmei de avocati Sears Tooth, pentru a-si angaja un reprezentant.

De la bisnitar la miliardar

Cand era adolescent, Roman Abramovici vindea ratuste de plastic pe strazile Moscovei, dar un unchi al sau l-a indemnat sa faca afaceri in perioada privatizarii imperiului sovietic.Astfel, tanarul a intrat la Institutul Industrial din Ukhta, dupa care s-a inrolat in armata rusa.

Se pare ca marea sansa a lui Abramovici a fost intalnirea din 1992 cu Boris Berezovsky, care pe atunci era cel mai puternic om de afaceri din Rusia. Berezovsky l-a luat pe tanar sub aripa sa si l-a introdus in cercul de prieteni al lui Boris Eltin. Astfel, tanarul a reusit sa-si faca relatii la Kremlin, fiind chiar un apropiat al Tatianei Eltan, fiica fostului presedinte al Rusiei.

Noua ani mai tarziu, Berezovsky a cazut in dizgratie cand regimul lui Putin a ajuns la putere si a fost nevoit sa plece in exil in Marea Britanie, fiind acuzat de frauda. Atunci, invatacelul si-a depasit Maestrul.

Calcand pe urmele mentorului sau, Abramovici a inceput sa-si cladeasca imperiul financiar. A achizitionat 80% din Sibneft, (a cincea ca marime companie petroliera din Rusia), precum si 26% din actiunile Aeroflot, linia aeriana nationala rusa. Intr-un cuvant, Abramovici a vandut petrol, aur, gaze, iar acum se ocupa cu aluminiu si transporturi aeriene.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.