* Va ziceam, acum citeva zile, de un schimb de replici care a avut loc intre Delia si Ionut Iftimoaie, in sitcomul "La Bloc". Era vorba despre o felie de piine cu gem, pe care Delia nu reusise sa i-o aduca lui Ionut si, in schimbul careia, se oferea sa geama personal.

Ei bine, intre timp am vazut si continuarea scenei cu pricina si o sa incerc sa v-o descriu. Asadar, Delia chiar purcede a geme si nu se opreste din aceasta activitate pina cind, in cadru, nu apare alta tipa, care i se adreseaza dulce aceluiasi Iftimoaie: "Ti-am adus ceiutul". Incintat, Iftimoaie rigiie. "Ia bea tu si mai rigiie o data. Si spune numele meu", se bucura tipa. Iftimoaie rigiie si ii spune numele, iar fata se entuziasmeaza si mai tare: "Mitocan mic, ce frumos ai rigiit!"…

Misto, nu? Atit de misto incit, dupa parerea mea, nici n-ar mai fi fost nevoie de replici. Gemetele si rigiiturile ar fi fost de-ajuns ca sa faca din scena cu pricina o capodopera a umorului romanesc. Mama, ce-am mai fi ris. Chiar asa, dragi scenaristi, stiti la ce-am mai putea sa ridem foarte, foarte rau? La o scena cu pirturi. Mare grija sa fie cit mai multe insa, cit mai zgomotoase si sa nu fie, Doamne fereste (ptiu, ptiu!), eclipsate de vorbele personajelor. Ar fi mare pacat!

Citeste si:

* Daca tot a venit vorba, n-as vrea sa scap din vedere un alt pisc al umorului romanesc si international: sitcomul "Meseriasii". Ultimul episod la care am cascat gura citeva minute a avut ca subiect… ia sa vedem daca ghiciti ce subiect a avut.

Pot sa va ajut cu un indiciu, ba chiar cu doua, daca stau sa ma gindesc bine. Iata-le: Cornel Palade se uita foarte des in pantaloni, iar Romica Tociu umbla chircit si isi acoperea cu un tablou zona inghinala. Bravo, ati ghicit, felicitari, exact asta a fost subiectul: sentimentul romanesc al fiintei incapabile de a-si depasi organele genitale, pe care-l are orice telespectator cu mai mult de opt clase, atunci cind da cu ochii de asa ceva.