Andreea Marin, Zina Surprizelor, e o vedeta careia, in Televiziunea Publica, i se respecta statutul, cel putin din punct de vedere financiar.

Asa ca nu reprezinta ceva iesit din comun faptul ca postul public ii plateste, uneori, cite 40 de mii de euro printr-o singura factura, ca doar obrazul subtire al ratingului cu cheltuiala se tine. La urma urmei, TVR se confunda, practic, cu Andreea Marin. In emisiunea 100% de zilele trecute, presedintele TVR, Tudor Giurgiu, a declarat, raspicat, ca Andreea Marin este angajata institutiei sale si e platita ca atare, chiar daca ea mai incaseaza bani si de la firmele lui Valeriu Lazarov.

Iar postul public, trebuie spus, ii vireaza sume ametitoare de bani vedetei care salveaza TVR cu ratingul emisiunii care a facut-o celebra. Spre exemplu, anul trecut, intr-o singura zi, 6 aprilie, si dintr-un singur condei, TVR a virat firmei A&C Partener SRL, apartinind Andreei, suma de138.418,89 RON, adica peste 40.000 de euro, prin factura cu numarul 4208545. Suma reprezinta, in acte, contravaloarea serviciilor de manager al unor proiecte ale TVR pe care le face Andreea Marin.

In realitate, e vorba de un supliment de bani pe care Marin l-a obtinut la finele lui 2005 de la TVR - pe linga banii pe care ii ia de la Lazarov in contul aceleiasi emisiuni "Surprize-surprize" - atunci cind a santajat cu plecarea la trusturile lui Voiculescu sau Vintu, ceea ce inseamna ca Zina stie sa isi vinda bine imaginea. Ce nu e clar, insa, e periodicitatea cu care suma de 40.000 de euro ii e virata, pentru ca e greu sa ne imaginam ca Andreea incaseaza lunar asemenea bani. Cel mai probabil, insa, e vorba de o plata trimestriala.

Mai nou, Andreea Marin a mai dat o lovitura financiara prin lansarea emisiunii "Sub alt chip", difuzata saptaminal si realizata de TVR in coproductie cu acelasi Lazarov, contra unei sume de 28.000 de euro per emisiune. Deocamdata, la prima editie, intens mediatizata, ratingul a fost promitator, de aproximativ 5%.

Andreea Marin: "Venitul meu e confidential, eu nu sint functionar public"

Andreea Marin spune ca i se pare firesc sa primesti bani multi atunci cind faci treaba buna, desi afirmatiile ei le contrazic vehement pe ale lui Giurgiu, atunci cind acesta spune ca e angajata TVR:
"Eu nu sint angajat al Televiziunii Romane, ci am un contract cu institutia in care lucrez de 14 ani care tine de imaginea brandului Andreea Marin asociat imaginii Televiziunii publice, cum este si normal, precum si de initierea, managementul, PR- ul, moderarea unor proiecte de amploare, fie ca este vorba de evenimente unicat ( Gala "Romania pentru copiii Europei" ), fie ca este vorba de campanii umanitare la nivel national.

Venitul meu este confidential, eu nu sint functionar public, ci este vorba de un contract extern si nu ca angajat, cu clauza de confidentialitate. In orice caz, nici nu vad relevanta unei astfel de declaratii publice, nici macar in cazul Directorului Televiziunii Romane. Cine in astfel de cazuri si dupa ce criterii este in masura sa spuna : este prea mult sau este prea putin ? Nu sint de acord cu astfel de judecati de valoare subiective sau superficiale.

E ca si cum cauza unor disfunctionalitati de natura economica intr-o institutie mamut ar fi, vezi Doamne, salariul unuia dintre oamenii care fac parte din sistem. In cazul meu sa nu uitam ca este vorba de un om care aduce rezultate concrete in tot ceea ce intreprinde si mi se pare fireasca remuneratia direct proportionala cu rezultatele muncii depuse". Andreea Marin a tinut sa puncteze ca respectivul contract cu TVR are doua componente: de imagine si ca producator. "Am lucrat la proiecte incepind cu ideea si le-am dus la bun sfirsit. Ultimul este "Sub un alt chip", dar deja am inceput sa lucrez la altul, legat de educatie. Tot pentru TVR".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.