Mihai Dobrovolschi se dovedeste a fi un companion efervescent. Replicile lui sunt la fel de spumoase precum cele emise in eter, atunci cand isi spune parerea despre un anumit lucru. Primele cuvinte sunt specifice lui Dobro: "Get out of here" (n.r. – "dispari").

Jurnalul National: De cand timp lucrezi in radio?
Mihai Dobrovolschi: Stai sa ma gandesc putin... Am inceput in 1997, deci au trecut opt ani. Mamaaaaaaaaa, cred ca este timpul sa ma retrag, sa las locul unora mai tineri.

Cine a fost mentorul tau?

La ora actuala in Romania, cel mai bun teoretician, omul care are ce sa te invete despre radio, este, dupa parerea mea, Gheorghe, Andrei Gheorghe. El m-a invatat si pe mine meserie. Este ciudat pentru o piata de acest fel, care, de fapt, a pornit doar in ’90. Pentru ca, daca ma intrebi pe mine, ce se facea inainte nu era radio, in adevaratul sens al cuvantului. Atunci, la Romania Actualitati, era doar o insiruire de materiale, ceva muzica, mai o vorba, mai o cota a apelor Dunarii, si cam atat.

Dar de unde crezi ca le stia Gheorghe?

Eu nu l-am intrebat niciodata de unde le stia, daca le avea din afara de undeva. Dar el a fost diriguitorul radioului dinamic. Cel care imbina entertainment-ul cu informatia. Si am mai invatat si de la altii, chiar daca mi-au fost concurenti.

Cine crezi ca-s demni sa-ti fie adversari?

Fara nici o indoiala, Carcotasii. Cred ca ei au la ora actuala cel mai ingrijit program. Adica este scenarizat si rubricat foarte bine. Dar trebuie sa adaug ceva. In prezent, una dintre bucuriile mele mari pentru ca am ajuns la Radio Guerrilla este tocmai faptul ca nu trebuie sa mai am competitori. Pentru ca nu mai sunt in mainstream (n.r. - in orele de varf, pentru radio), in locul unde lupti numai pentru pozitia I, indiferent ce faci, indiferent ce manelisti aduci in emisiune, indiferent de glumele de proasta factura pe care trebuie sa le spui. Locul unu este tot ce conteaza. Am ajuns la Radio Guerrilla, unde din start am stabilit ca publicul nostru este mai destept decat in general si ca ne permitem un locul III, IV fara probleme, dar sa ne faca placere ceea ce facem.

Au dreptate cei care te considera misogin?

In urma cu cateva zile, chiar am avut o discutie cu o prietena legata exact de acest subiect. Si am ajuns la o concluzie: cred ca nu pot iubi femeia daca nu-s un pic misogin. In momentul in care nu esti misogin, inseamna ca accepti si intelegi femeia cu totul. Iar un lucru despre care stii totul, care nu are secrete pentru tine, mai devreme sau mai tarziu, te plictiseste si nu-ti mai place. Pentru ca, daca iubesti ceva cu adevarat la o femeie, subliniez, nu ca om, ci ca femeie, este acel ceva pe care nu-l intelegi. Este eternul acela feminin dinauntru pe care tu, ca barbat, nu poti sa ti-l explici, nu-l pricepi si tocmai de aceea esti innebunit dupa urmasele Evei. Este ceva inexplicabil, dar de aici deriva si misoginismul. Daca un lucru este prea misterios pentru tine atunci, cateodata te enerveaza.

IDOLATRIZARE

"Sunt in genunchi atunci cand este vorba despre o reprezentanta a sexului slab cu adevarat frumoasa. Ca Femeie cu F mare, nu neaparat atragatoare din punct de vedere fizic" - Mihai Dobrovolschi, prezentator FM

INEXPLICABIL

"Poate doar Cartarescu ne-ar putea spune de ce suntem atrasi de femei. Daca ne folosim de Freud care a spus: "As vrea sa fac dragoste cu mama", chinezii zic: "Eu sunt Yang si tu esti Yin, hai in pat ca sa ti-o imping", tot n-am ajunge la vreun rezultat" - Mihai Dobrovolschi, prezentator FM

FEMEI NEFEMININE

Dupa parerea lui Dobro, femeile secolului XXI incearca sa-i concureze pe barbati si de aceea uita de trasaturile specifice sexului slab. "Cred ca o groaza dintre reprezentantele sexului frumos sufera astazi exact din cauza eternului feminin, de care uneori uita. Se imbraca in haina superficialitatii, care totdeauna este de marca, de firma si iau in brate o cariera de om de afaceri, de politician si-si cam uita feminismul. Si atunci eu fac niste glume, le ironizez putin si doar atat. Aceasta reprezinta pentru mine definitia misoginismului." Cu toate ca ii place sa le zica "rautati" femeilor, Dobro se declara un mare admirator al acestora. Tocmai pentru ca le iubeste atat de mult pe urmasele Evei, prezentatorul radio a subliniat ca nu poate deveni niciodata homosexual.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.