Dupa ce a inceput anul cu o vacanta de doua saptamani la New York, alaturi de iubitul ei, Robert Turcescu, unde s-au delectat impreuna cu spectacole pe Broadway, fosta interpreta a Danei din "Liceenii", Oana Sarbu, s-a intors, acum cateva zile, dintr-un turneu in Israel, unde a sustinut noua spectacole in cele mai frumoase orase.

La Ierusalim, Haifa si Tel Aviv, Oana a urcat pe scena alaturi de Fuego si Maria Ciobanu, cei trei artisti reusind sa umple salile de concerte pentru trei ore si jumatate: "Diaspora romana este foarte receptiva la artistii lor. Am cantat piese romanesti, dar am pregatit si cateva in ebraica si am avut mare succes. Ne-au rasplatit cu flori, iconite, aplauze... M-am simtit foarte implinita". Oana a pregatit si cateva casete si DVD-uri, cumparate de cei mai nostalgici ascultatori, iar show-ul sustinut de ea a cuprins si un spectacol de balet, prezentat de o trupa din Rusia.

Mirodenii la sfert de pret

Ca dovada a nostalgiei pe care Oana le-a trezit-o celor veniti sa o asculte, doua dintre doamnele prezente in sala, emotionate pana la lacrimi, i-au facut cadou Oanei propriile lor bijuterii: "O doamna si-a dat inelul jos de pe deget si mi l-a facut cadou, iar cealalta mi-a oferit cerceii ei, cu lacrimi in ochi, de dor dupa Romania". Mai haios insa a fost un israelian pe care Oana l-a cunoscut cand a iesit la cumparaturi intr-un bazar.

Barbatul s-a indragostit de artista noastra, si-a cumparat bilete la spectacol si nu a plecat fara un DVD cu piesele Oanei: "M-am dus in bazar, la plimbare, iar un domn care vindea seminte si mirodenii acolo mi-a spus ca vrea neaparat sa vina sa ma vada cantand. Mi-a vandut condimente la un sfert de pret, a venit apoi la concert si a cumparat si un DVD". Israelianul i-a marturisit cantaretei ca are o pasiune pentru romance, fiind, de altfel, familiar cu compatrioatele noastre: "Era casatorit cu o romanca", a declarat Oana, amuzata. Printre altele, artista si-a mai cumparat cateva bluzite cu motive orientale din matase naturala si a mancat prajituri specific arabesti, cu miere si nuca.