Interpretul piesei "Tornero", Mihai Traistariu, a castigat datorita acestei piese nu doar celebritate, ci si o gramada de bani, pe care artistul a si inceput sa-i investeasca in diverse afaceri conduse de el sau de fratii lui. Interesant insa, Traistariu marturiseste ca nici macar nu cunoaste provenienta multora dintre veniturile dobandite.

Astfel, piesa "Tornero", cu care Mihai s-a prezentat la concursul Eurovision de anul trecut de la Atena, obtinand locul patru, face parte din repertoriul unor artiste alaturi de care Traistariu a concurat la Atena: "Este vorba de cea mai bine platita cantareata din Grecia, Anna Vissi, care a observat ca melodia mea are succes si a inclus-o in repertoriul ei". Cealalta artista, o suedeza, se numeste Carola si primeste in jur de 50.000 de euro pentru un concert in care canta si "Tornero". Acest lucru nu il deranjeaza pe Mihai, ba, dimpotriva, cantaretul se declara chiar flatat, intrucat nu el este cel care canta piesele altora, ci lucrurile stau tocmai invers: "Pentru mine, ca artist, nu poate fi decat un motiv de mandrie, caci nu eu cant piesele celor doua fete, ele o canta pe a mea".

'Nu stiu de unde imi vin banii>>

Pe langa faptul ca gestul celor doua cantarete ii gadila lui Traistariu orgoliul de artist, interpretul mai are un motiv de bucurie: "Exista o lege a dreptului de autor. Daca un artist canta o piesa de-a mea intr-un concert, o parte din banii obtinuti din spectacol imi revine mie. De asta se ocupa organizatorii de evenimente". Astfel, de fiecare data cand una dintre cele doua artiste canta "Tornero", ea este obligata, legal, sa-i cedeze lui Mihai in jur de 10 euro pentru drepturile de autor


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.