Divortul survenit in familia Roman, un exemplu de stabilitate pana la inceputul acestei luni, a captat atentia tuturor. S-a scris si se va mai scrie mult pe aceasta tema, subiectul unei despartiri dupa 34 de ani de casnicie aducand in prim-plan extrem de multe fatete

Spre exemplu, n-am putut sa nu fim frapati de uimitoarea asemanare dintre Mioara Roman din tinerete si amanta de 35 de ani a fostului demnitar. Iar acest aspect l-am intalnit la inca doua cupluri, de data aceasta oameni tineri, aflati sub lumina reflectoarelor. Nu sunt exceptii. De aceea am cerut o explicatie pertinenta unui specialist: de ce seamana partenerii de cuplu, de ce femeia sau barbatul cauta si la altcineva trasaturile fostului iubit sau iubita?

Petre Roman s-a intorsin tara in noaptea de joi spre vineri cu o cursa Tarom de la Bruxelles. A fost asteptat de soferul personal, de jurnalistii de la "Averea" si cei de la doua posturi TV

Medicul psihiatru Florin Tudose ne-a explicat ca exista mai multe motive pentru care un barbat se indragosteste de femei cu trasaturi apropiate din punct de vedere fizic.
Foarte importanta e teoria conform careia barbatul cauta de fapt partenere care sa semene cu propria lui mama. "Atat barbatii, cat si femeile isi aleg o anumita imagine pe care o cauta tot timpul. In alegerea partenerului de viata, imaginea parintelui de sex opus are o importanta foarte mare. Sigur ca noi ii vedem pe parintii lor la o varsta diferita, inaintata, insa copiii pastreaza in minte imaginea mamei si a tatalui tineri. Este o teorie care s-ar putea verifica, de exemplu, cu studierea fotografiilor de la nunti. Se va observa astfel cat de mult seamana mireasa cu mama ginerelui sau ginerele cu tatal miresei. Si ati fi mirati sa vedeti in cate cazuri se intampla asa", ne-a explicat prof. Florin Tudose.

O alta posibila explicatie a faptului ca sotia seamana cu noua iubita tine de incercarea de regasire a tineretii. "Fiecare om pastreaza imagini idealizate ale tineretii, ale marii iubiri. Alegand sa inceapa o relatie cu o femeie care seamana cu fosta sotie, el incearca sa regaseasca acele clipe din trecut. Cauta sa retraiasca marea iubire. Ceea ce multi nu inteleg, insa, este ca vor gasi doar o "masca", si nu intregul continut afectiv", a mai adaugat medicul psihiatru.

Mioara si Petre

Mioara a fost iubirea vietii lui. Cel putin asa spune Petre Roman in cartea sa "Libertatea ca datorie". Fragmentul urmator e relevant: "Eram indragostit inca din copilarie de cea care avea sa-mi devina sotie, de Mioara, despre care aflam zilnic cate ceva de la maica-mea, cu care Mioara lucra la Radio. In sfarsit, in 1973, dupa ce refuzase multa vreme avansurile mele pentru ca nu ma gasea destul de copt, a acceptat sa ne vedem mai des si sa se gandeasca la casatorie". La 61 de ani, fostul senator a gasit proiectia Mioarei (acum in etate de 65 de ani) in trasaturile tinere ale Silviei Chifiriuc.

Roman: "De Dragobete voi fi cu cine-mi place"

Petre Roman s-a intors de la Bruxelles. La sosire pe aeroport, joi noaptea, nu a vrut sa faca nici un comentariu referitor la divort. A spus doar cu cine va petrece "Ziua indragostitilor".

"Cu cine o sa petreceti Dragobetele, domnule Roman?", a fost intrebat sarmantul politician. "Cu cine imi place!", a raspuns zambind acru. Apoi a adaugat usor amenintator: "Va reamintesc ca legea audiovizualului nu va permite sa ma agresati cu intrebari". S-a urcat langa sofer, in Volkswagenul Passat care il astepta, si a pornit catre imobilul din cartierul Baneasa. (Florin Preda)

Melania si Dan Teodorescu

Casatoria dintre cei doi a fost mai surprinzatoare decat divortul, scria presa mondena. O perioada inlacrimata, apoi ochii Melaniei au stralucit iar de un verde intens. Stirista de la Realitatea Tv a fost surprinsa de paparazzi revistei Spy sarutandu-se cu un barbat. Matur, atletic, cu ochelari si aer intelectual. Seamana cu Dan Teodorescu, doar frizura "noului" fiind mai sic.

Lidia si Claudiu Niculescu

Fotbalistul de la Dinamo e in plin divort de mama copiilor sai, Lidia. La momentul despartirii, femeia a parut extrem de marcata, insa, acum, pare sa-si fi regasit echilibrul. Asta poate si datorita faptului ca si-a ales un partener care seamana izbitor cu Claudiu. Pana si in modul de a se imbraca, cei doi barbati par copiati la indigo.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.