Petre Roman este considerat deja ginerica in satul natal al amantei sale. Localnicii din satul botosanean Sarbi, comuna Vlasinesti, sunt la curent cu idila dintre consateanca lor, "cantareata lu′ Silvia" si politician.

De cateva zile, tot satul vuieste, iar localnicii s-au impartit deja in doua tabere. Unii abia asteapta sa il vada pe Roman in vizita la soacra, iar altii spera ca tomanticului amorez sa-i vina mintea la cap si sa se intoarca la familia sa, cat nu e prea tarziu.

Au vazut la stiri si au citit prin ziare si toti au recunoscut-o pe fata Silviei Cozmolici, cantareata cu acelasi prenume ca al mamei, care le-a impartit "discuri". Cei mai multi ii spun Agapia, dupa cum o striga mama, dar sunt si unii - melomani! - care ii zic dupa numele de pe disc. Si-au amintit ca ultima data a venit la inmormantarea bunicii sale, acum cativa ani, si parea o "adevarata artista", cu accent de Bucuresti si unghiile lungi. Toti au admirat-o si s-au minunat cand au aflat ca e cantareata. Ba chiar primarul comunei a primit in dar un CD intitulat "O pisica salbatica". Tare i-a mai crescut atunci inima primarului Oniciuc, cand artista i-a dat un autograf pe coperta albumului! A ascultat piesele la toate petrecerile, dar acum nu se mai declara fan infocat. De cand au aflat de poveste, satenii din Sarbi in frunte cu primarul nu o mai vad pe Silvia Chifiriuc cu ochi buni: "Asta e fata?! Se dadea artista, iar acum desparte o casa dupa 34 de ani! Nu gasea ea barbati, ca e tanara si frumoasa?! Are interese, ca Roman nu e orice!", spun tarancile.

Oamenii din Sarbi sunt simpli si fara prea multa carte, ca mai toti de la sate, dar un lucru au inteles: "Nu il vrea pe Roman, ca e mai batran cu 26 de ani ca ea. E de-o sama cu muma-sa. Vrea bani, putere, un loc in lume, ca orice fata de la oras! Pacat de omul ala, ca are fete de-o seama cu ea si le-a lasat pentru muierusca asta! Si saraca sotia aia... dupa o viata impreuna, ce o fi gandit?", spune tanti Ana, vecina poarta in poarta cu mama Silviei.

"Nici lumina n-are si calca pe lut prin casa!"

Unii sateni se amuza de situatie. "Dom′le, dragostea e oarba! L-a imbrobodit ca orice tanara, dar o sa ii treaca in 2-3 luni si se va intoarce la nevasta, daca l-o mai primi! Ce sa caute aici, ca nici lumina nu are mama fetei si calca pe lut prin casa! Nici macar mancare la caini nu are de unde da. Diferenta e prea mare intre ei. Si de varsta, si de clasa sociala! Locul ei e in alta parte, nu printre astia mari!", spune tanti Ileana C., vecina Silviei. Silvia Cozmolici, mama Silviei, este doar cu un an mai mare decat amantul fiicei sale. De 6 ani locuieste singura in casa batraneasca de lut de la marginea satului Sarbi. De ceva timp i-au taiat si lumina, ca nu a avut cu ce plati facturile. Chiar daca tot satul vuieste despre idila Silviei cu Roman, femeia pare sa nu stie nimic despre aceasta poveste.

Primarul asteapta avantaje pentru sat

Daca unii sunt revoltati ca au fost facuti de ras de cel pe care au pus stampila ani la rand, exista si sateni care vad avantajul relatiei dintre cei doi. Printre ei si primarul PD Ionel Oniciuc, care spera ca relatia dintre consateanca sa si fostul sau sef de partid sa aduca ceva avantaje comunei.

"Aseara vorbeam cu nevasta ca mare noroc a cazut pe capul meu de primar, ca Petre Roman sa vina la noi in sat sa-si cunoasca soacra! Ne-am face si noi cunoscuti in tara si poate vin fonduri", spune razand primarul Oniciuc.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.