Amanta secreta, pentru care Petre Roman a pus punct unei casnicii de 34 de ani, nu mai e de ieri un secret. Revista VIP are meritul de a fi publicat prima fotografia ei si de a dezvalui identitatea rivalei Mioarei Roman.

"Averea", insa, va va dezvalui lucruri inedite despre Agapia, femeia care i-a sucit mintile la batranete fostului "playboy" de la APACA. Este exact opusul intelectual al jurnalistei si profesorului universitar de limba araba Mioara Roman. Are, in schimb, atuul varstei de 35 de ani si un disc de manele intitulat "O pisica indragostita".

Agapia Silvia Chifiriuc este o cantareata "de suse", dupa cum o caracterizeaza oameni din lumea show-biz-ului. Din cand in cand participa la concerte prin provincie, gratie interventiei "tutorelui" ei din ultimii 15 ani, maestrul Jean Constantin. Si-a gasit linia melodica si in manele, lansand pe piata, la sfarsitul anului 2002, albumul "O pisica indragostita", cu piese de mare incarcatura ce, dupa titlu, fac sa vibreze inimile barbatilor: "Da-mi dragostea ta!", "Baietii din Pireu", "Iubire furata" sau antrenantul "Bum-Bum". Nimeni din apropiatii liderului "Fortei democratice" nu stie daca Petre Roman a ascultat aceste melodii, dar sunt de acord ca amicul lor avea alte gusturi. Povestea de dragoste dintre politician si cantareata a debutat in urma cu aproape trei ani, cand s-au nimerit in acelasi avion. Agapia (asa i se spune in familie si asa o stiu si prietenii din copilarie din Constanta) revenea in tara din Italia, unde locuia cu iubitul ei, un fost medic pensionar, extrem de posesiv. Au discutat, au schimbat numerele de telefon, iar, intr-o zi, lucrurile s-au precipitat. Au urmat scurte escapade la Predeal, Sinaia, Constanta sau chiar in Spania. Don Pedro a fost prins in mreje definitiv, iar, la inceputul anului, dupa ce iubita a reusit sa se rupa de pensionarul sau italian, a hotarat ca e momentul sa puna capat si el casniciei si sa retraiasca amorul tineretii. Pe 9 martie are primul termen de divort.

Agapia a iubit doar barbati mai in varsta

Viitoarea solista Silvia Chifiriuc s-a nascut in judetul Botosani, in februarie 1972. A fost botezata Agapia Silvia, primul, dupa manastirea moldava, al doilea, dupa prenumele mamei.

De aceea micutei i-au spus mereu Agapia, chiar si atunci cand, adolescenta fiind, numele de scena devenise Silvia. Parintii s-au mutat din Moldova la Tulcea, iar dupa doi ani, in Constanta. Aici, intr-un bloc din cartierul CET, s-au nascut ceilalti doi frati. Familia prospera, fiindca tatal, muncitor, a obtinut contracte prin Arcom in strainatate. Agapia intrase la Liceul nr. 4 si incepuse sa cocheteze cu muzica. Avea vreo 16 ani, cand, gratie lui Gabi Raicu de la postul local de radio, un redactor muzical cu ani buni de experienta, s-a "lipit" de Teatrul Fantasio.

Unul dintre frati s-a sinucis la 12 ani

Cativa ani mai tarziu, dupa revolutie, a reusit sa-l farmece pe Jean Constantin, a carui prietenie a pastrat-o mult-mult timp, chiar si dupa ce plecase din tara cu iubitul italian.
Despre viata ei in Italia s-a dus buhul dupa ce o vecina din Constanta a nimerit ca menajera fix in casa medicului pensionar. Ea a povestit, la intoarcerea in tara, vecinelor de pe Aleea Egreta, ca Agapia era tinuta din scurt de italian, gelozia lui fiind imensa. Banii erau, insa, un argument mai puternic decat dorinta ei pentru o cariera muzicala.

Familia Chifiriuc a cunoscut si doua momente extrem de dificile. Unul din baieti, Nicusor, s-a spanzurat de caloriferul din dormitor, cand era prin clasa a VI-a. Era mai mic cu circa 10 ani decat Agapia. In acele momente, mama, vesnic modelul de eleganta al cartierului, a facut o depresie puternica. Nici chiar George, fiul cel mic, n-a reusit sa o faca sa treaca peste tragedie. Prin 1996, sotii Chifiriuc se despart, vand locuinta si se retrag in comunele natale. George, adolescent, traieste alaturi de mama, iar Agapia Silvia de Petre Roman.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.