Desi fanii apetisantei Beyonce i-au tinut pumnii sa fie, si ea, macar nominalizata la vreun premiu, frisca de pe tort a fost devorata de partenera sa, Jennifer Hudson (interpreta lui Effie) care si-a pus deja in vitrina cu trofee Premiul BAFTA si Globul de Aur pentru rol secundar feminin.
Beyonce n-a fost mai norocoasa nici in ceea ce priveste nominalizarile la Oscar. Tot Jennifer Hudson este titulara uneia dintre cele opt nominalizari ale filmului "Dreamgirls"! Si, pentru toti cei care au vazut noua varianta a musicalului, e clar ca debutanta Hudson e cea care straluceste, in detrimentul vedetei cap de afis. Scenariul lui Bill Condon, scris dupa cartea lui Tom Eyen (cel care a compus si versurile musicalului "Dreamgirls" de pe Broadway, care i-a adus Premiul Tony) povesteste, de fapt, drumul spre succes al trupei de fete "The Supremes" din care s-a desprins, mai tirziu, legendara Diana Ross. Cum era de asteptat, cea care da greutate filmului este muzica lui Henry Krieger si hiturile "supremelor".

Daca inlaturi ambalajul muzical, obtii o constructie destul de schematica. Curtis Taylor Jr. (Jamie Foxx - Oscar pentru "Ray") este un muzician frustrat, care, in lipsa gloriei mult visate, se multumeste sa vinda masini. Intr-un show local din Detroit (un fel de vinatoare de talente) Curtis descopera trei fete frumoase si bine dotate cu voci: Deena Jones (Beyonce Knowles), Lorrell Robinson (Anika Noni Rose) si lidera grupului, Effie White (Jennifer Hudson). Deocamdata, trupa lor, The Dreamettes, poarta simptomele amatorismului, cu perucile lor ieftine si costumele de scena pe care si le-au confectionat singure. Numai ca, talent exista din belsug si de cea mai buna calitate! Asa ca intreprinzatorul Curtis vede in ele o cale sigura spre succes. Cu ajutorul fetelor, organizeaza o petrecere muzicala pentru James "Thunder" Early (Eddie Murphy), un pionier al noului sound, care isi electrizeaza ascultatorii cu inedite combinatii de soul si rock. Early intuieste posibilitatile noii trupe, Curtis le reboteaza "The Dreams" si, in aceasta formula, Deena, Lorrell si Effie sint propulsate in lumina reflectoarelor, deschizind o noua era in muzica americana a anilor `60. Numai ca succesul costa foarte mult si nu toate sint dispuse sa plateasca pretul in sentimente, compromisuri, tradari... Pe scurt, un film despre industria muzicala, presarat cu exemplificari foarte placute auzului.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.