Tizii lor canta raggae la Atena

Abia absolvit de suspiciunea de plagiat in cazul melodiei "Liubi, liubi, I love you", proiectul "Locomondo" se confrunta acum cu alta coincidenta suparatoare. Numele sub care s-au prezentat la concurs Kamara si Andrei de la Alb Negru, Dl Problema, Vlad Cretu, Cirro de Luca si Valer s-a dovedit a fi deja adjudecat de o trupa de raggae din Grecia.

Tizii celor sase castigatori ai selectiei nationale

Eurovision Romania activeaza deja de cativa ani pe piata muzicala din Grecia, deci intaietatea lor asupra numelui nu poate fi contestata. Potrivit declaratiilor facute de membrii proiectului romanesc "Locomondo", nici nu se incearca acest lucru, intrucat coincidenta nu genereaza nici un conflict juridic. "Fiecare trupa are numele inregistrat in alta tara, deci nu exista o batalie pentru drepturile asupra lui. "Locomondo" din Grecia e cu totul si cu totul altceva decat "Locomondo" din Romania. Avem si noi avocatii nostri care stiu foarte bine ce fac. Ne vom sfatui cu ei, dar nu cred ca e vreo problema cu numele", a spus Kamara, unul dintre cei sase reprezentanti ai Romaniei la finala Eurovision din Finlanda. Trupa elena "Locomondo" are in componenta cinci membri si se mandresc cu faptul ca sunt primii care au imbinat stilul raggae cu elementele muzicii traditionale grecesti pe versuri in limba greaca.

Primul album al trupei "Locomondo", "Enas Trelos Kosmos", a fost lansat in anul 2004, iar pe site-ul formatiei (www.locomondo.gr) se precizeaza ca anul acesta cantaretii au facut o calatorie de specializare in Jamaica.
Potrivit marturisirilor facute de cei sase componenti, proiectul romanesc "Locomondo" a fost intitulat astfel pentru ca au incercat sa-i confere un aer international. Cu atat mai mult cu cat trei dintre membri trupei au origini amestecate: Cirro de Luca este nascut la Napoli, in Italia, din mama romanca, Valer este din Republica Moldova, iar Kamara este originar din Guineea Franceza, avand tot mama romanca.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.