Publicul a decis ca Locomodo sa reprezinte Romania anul acesta la finala concursului Eurovision de la Helsinki. Ei au obtinut 12 puncte din partea publicului si 10 din partea juriului (totalizand 22 de puncte), urmati fiind in clasamentul final de Desperado si Toni Poptamas - 12 puncte juriu, 5 puncte televoting (total 17 puncte) si Ionut Ungureanu - 7 puncte juriu, 10 puncte televoting (total 17 puncte).

Castigatorii au fost contestati, ca de fiecare data, iar scandalurile izbucnite in ultimele doua saptamani vor continua la tribunal. Astfel, ecoul acestei editii de Eurovision va mai rausuna mult timp de acum inainte...

Juriul a votat discordant

"Este un dar de la Dumnezeu", au spus membrii trupei Locomondo dupa aflarea rezultatelor. Desi incantati de faptul ca s-au clasat pe primul loc in randul preferintelor publicului, acestia au avut ceva emotii atunci cand a venit randul juriului sa acorde notele. Astfel, juriul format din Mirela Fugaru, Horia Moculescu, Cristian Faur, Mihai Georgescu (Bere Gratis), Sorin Vsile (Parlament), Ionut Radu si Titus Andrei i-au clasat pe Locomondo pe locul 2, dupa Desperado si Toni Poptamas. Juriul a votat in mod discordant, aproape fiecare membru tinand sa precizeze inainte de divulgarea notelor ca nu a tinut cont de prietenii.

Marcel Pavel si Nico au fost foarte degajati pe parcursul votului, luand chiar in deradere rezultatele. Mai in gluma, mai in serios si amuzandu-se copios de notele modeste pe care le-a primit, Marcel chiar ii ameninta cu bataia pe anumiti membri ai juriului, spunand ca anumiti baieti ii vor astepta afara. Totusi, atat el cat si Nico i-au felicitat la final pe castigatori, urandu-le multa bafta la Helsinki.

Si-au furat singuri caciula

Asa cum a spus si Mita de la Bere Gratis in emisiunea "Pro si Contra Eurovision", Locomondo sunt niste castigatori de conjunctura. Asta in primul rand pentru ca principalii favoriti, Ro-mania feat. Rednex si Simplu feat. Andra au fost eliminati. In al doilea rand, cei de la Desperado si Toni Poptamas si-au furat singuri caciula pentru ca au participat in finala cu doua piese, iar atat notele publicului cat si ale juriului s-au impartit. Ceea ce i-a favorizat inca o data pe cei sase Locomondo. Astfel, desi initial, joi, Desperado si Toni Poptamas au anuntat ca retrag piesa "Where were you" in favoarea melodiei "European, a Beautiful Sin", acestia s-au razgandit pe ultima suta de metri din doua motive: s-au gandit ca este in avantajul lor sa apara pe ecran sase minute in loc de trei, cat dureaza o melodie si, in plus, nu au vrut sa strice show-ul lui Dan Manoilu, coordonatorul concursului. Dar au avut si o surpriza in aces sens: tocmai melodia pe care au vrut sa o retraga din concurs s-a clasat pe locul 2.

Locomondo, enervati pe jurnalisti

Locomondo nu si-a primit laurii cuveniti pentru faptul ca sunt castigatorii selectiei nationale a Eurovisionului. Oricum, de fiecare data, cei care castiga sunt si cei mai contestati. Li s-a reprosat ba ca au dat autografe pe sani, ba ca nu au o vestimentatie adecvata, ba ca au facut afirmatii negative in emisiuni la adresa celor de la Simplu si Andra. Acuzatie dreapta si adevarata, de altfel. Prezent intr-o emisiune in direct acum cateva zile, Kamara a declarat, foarte convins si sigur pe sine, ca este sigur ca "juriul nu va trimite la Helsinki o piesa care seamana cu nu-stiu-ce". La randul lor, Locomondo s-au aratat extrem de deranjati ca presa nu le-a acordat destula atentie, avand in vedere ca ei au castigat o semifinala.

Eurovisionul continua... la tribunal

Marius Moga, care a privit finala la televizor, a intrat in direct la emisiunea "Pro si Contra Eurovision" si i-a atacat pe cei care au facut parte din comisiile care i-au respins piesa. "Compozitorii nu pot sa-si dea obiectiv cu parerea despre niste piese sau despre niste voci. Exista foarte multi oameni care nu au coloana vertebrala, iar Horia Moculescu isi schimba parerile din cinci in cinci minute", a spus Moga. De asemenea, Marius a precizat ca piesa castigatoare, "Liubi, Liubi, I Love You", este o melodie foarte buna de radio, dar ca la Eurovision ar fi trebuit trimise niste voci bune. Totodata,Marius isi mentine decizia de a-i da in judecata pe cei care l-au acuzat de plagiat. El nu s-a ferit chiar sa-i nominalizeze in acest sens pe Cornel Fugaru, Ionel Tudor si Cristian Faur.

Ionel Tudor il ameninta pe Moga

La randul lui, compozitorul Ionel Tudor l-a "desfiintat" pe Moga, spunand despre el ca este un "amator talentat". De fapt, acesta a intrat in direct pentru a-si exprima frustrarile cauzate de succesul imens de care "micul Mozart" se bucura. Astfel, l-a acuzat de faptul ca incearca sa calce peste niste oameni profesionisti, din care, evident, face si el parte. Valoarea muzicala a lui Ionel Tudor nu poate fi contestata, ce-i drept insa, vremurile se mai schimba, iar acestea sunt "vremurile lui Moga". Si nu ale fiului sau, Andrei Tudor, foarte talentat, de altfel, dar care nu compune decat o piesa sau doua pe an cu care participa la Festivalul Mamaia. Oricum, este foarte posibil ca Ionel Tudor sa-l dea si el in judecata pe Moga, daca mai face afirmatii jignitoare la adresa sa.

La randul lui, Andrei Tudor a afirmat intr-un mod foarte sincer (?!) ca el, in sufletul lui, nu are nimic cu Marius Moga si chiar il apreciaza. Numai ca, fiind membru in juriul celei de-a doua semifinale, el a acordat piesei "Dracula, My Love" 0 puncte. Si, bineinteles, este foarte greu de crezut ca piesa lui Moga a fost cea mai slaba dintre cele 11 participante. Dar el, nu, nu are nimic cu Moga... Doamne fereste! Numai ca piesa a fost foarte proasta, iar publicul care a votat aceasta melodie... nu are studii la Conservator.

"Compozitorii se impart intre profesionisti si amatori. Marius Moga este un amator talentat. Ii dau doua saptamani sa invete sa cante la pian, dupa care il provoc la o confruntare muzicala. El se incurca daca incearca sa cante la pian cu doua maini." Ionel Tudor

"Normal ca au ceva cu mine. Sunt multi compozitori care ma urasc deoarece piesele mele sunt difuzate la radio. Ii voi da in judecata pe cei care m-au acuzat de plagiat. Vor canta singuri la tribunal". Marius Moga


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.