P&G Beauty Club a lansat raportul tendintelor in moda, coafura si machiaj pentru sezonul primavara-vara 2007.

Au fost prezentate tinute de pe podiumurile internationale, dar si viziunea designerilor romani asupra sezonului, prin creatii semnate Doina Levintza, Irina Schrotter, Stephan Pelger, Irina Marinescu, Carmen Secareanu, accesorii de Dan Coma si Mihaela Glavan si bijuterii de Carla Szabo.

Tendintele in moda si frumusete pentru sezonul primavara-vara 2007 aduc in prim-plan conceptul de "fusion" dintre vechi si nou, trecut si viitor, natural si artificial. In timp ce tinutele pot parea oarecum artificiale, coafura si machiajul urmaresc sa amplifice perfectiunea naturala a femeii, printr-un machiaj bogat in nuante metalice, deschise, fonduri de ten mate si sclipiri calde aurii. Parul este simplu pieptanat, dar bogat si stralucitor. Specialistii au identificat cinci tendinte: Back to the Future (Inapoi in Viitor), Theatrical Romance (Moment Teatral), 60s Couture, New Opulence (Noua Opulenta) si Executive Sport (Sport Elegant).

Back to the Future (Inapoi in Viitor) portretizeaza femeia robot sau android, in aceasta tendinta regasindu-se cele mai mari paradoxuri. Femeia este sexy si feminina, eficienta si capabila de orice, dar si vulnerabila si nesigura. Back to the Future combina croiuri din trecut cu materiale moderne. Culorile vedeta: argintul metalic, auriul, albul, o atingere de negru si putin albastru, Fardurile cu aspect metalic, aurii si argintii sunt utilizate pentru a aduce luminozitate fetei, facand-o sa para mai robotizata, insa, in acelasi timp, naturala.

Tendinta Theatrical Romance (Moment Teatral) portretizeaza femeia care se "imbraca" pentru a interpreta un rol. Rotunjimile feminine sunt puse in valoare prin detalii si corsete, fuste largi, bustiere si multe volane in nuante cremoase si rozuri prafuite, care creeaza sentimentul de prospetime, lejeritate.

Parul este bogat, cu bucle si zulufi, infrumusetat cu flori, zorzoane si funde. Machiajul specific femeii Theatrical Romance pune accentul pe culoarea naturala a buzelor, urmarind sa le scoata in evidenta prin balsamuri si gloss-uri nude in nuante pale de culoarea piersicii sau a trandafirului. 60s Couture sugereaza conceptul de "armura." Anumiti designeri au abandonat colierele opulente, altii le-au dus la maxim, combinandu-le cu o "atingere" sexy a anilor '60, totul pentru a crea o tinuta "fantezista" pentru femeia activa, de cariera. Parul este taiat astfel incat sa creeze margini, linii asimetrice in jurul fetei si in dreptul cefei. Bretonul ajuta la realizarea unei infatisari indraznete.

Executive Sport (Sport Elegant) reprezinta o intoarcere catre latura mai sportiva a femeii moderne. Pantalonii scurti, topurile cu gluga si costumele casual se imbina perfect cu posete "sclipitoare", pentru a crea o noua garderoba pentru femeia activa.

Parul este lasat liber si natural, intrucat femeia Executive Sport are incredere in ea si in energia ei, neavand nevoie de o coafura complexa pentru a demonstra acest lucru. Acest stil echilibrat este completat de un machiaj natural, care se obtine prin aplicarea unei pudre deschise bronzante.

Dupa ce a lipsit mai bine de patru sezoane, culoarea puternica, de obicei uni, intensa precum cea a unei bijuterii, se intoarce pentru a simboliza tendinta New Opulence (Noua Opulenta) - o abordare moderna si simpla a epocii de aur a Hollywood-ului.
New Opulence descrie femeia puternica si independenta, care nu pune pret pe accesorii excesive. Bluzele sunt din saten, fustele sunt scurte, simple, iar curelele din piele sunt cat mai stranse in jurul taliei, totul pentru a accentua formele. Turbanele sofisticate, specifice anilor '40, adauga eleganta acestui look.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.