Calificata in sferturile de finala ale Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, rusoaica Maria Sarapova va redeveni, de luni, pe primul loc in clasamentul mondial al jucatoarelor profesioniste de tenis.
Maria Sarapova a mai fost numarul 1 in 2005.Sarapova, care a ocupat deja primul loc in clasamentul WTA timp de sapte saptamani in anul 2005, ii va succeda belgiencei Justine Henin-Hardenne, absenta la Melbourne din motive personale. Azi, Sarapova, care e principala favorita a turneului de la Melbourne, lupta pentru un loc in semifinale cu compatrioata sa, Ana Cakvetadze (cap de serie numarul 12)

Invingatoarea o va intalni pe castigatoarea partidei Kim Clijsters - Martina Hingins.Fara indoiala, Maria este cea mai frumoasa lidera din istoria tenisului mondial. Asa cum era si normal, felul in care arata i-a adus si numeroase avantaje materiale, sponsorii ingramadindu-se sa o aiba ca imagine. De altfel, Sarapova castiga in jur de 30 de milioane de euro doar din contractele publicitare, fiind una dintre cele mai bine platite sportive din lume.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.