Acum, dupa ce unii dintre artisti s-au retras din diverse motive, oficiale sau mai putin oficiale, ies la suprafata si alte dedesubturi si jocuri de culise. Mandinga s-a retras, la fel si Andreea Balan. Explicatiile sint de ochii lumii, dar ce a contat in luarea unei asemenea decizii nu afli decit pe la colturi. Organizatorii i-au sugerat Andreei Balan sa-si retraga o piesa din concurs si sa se prezinte doar cu una. Ar putea fi un motiv plauzibil, dar cel real este ca interpreta nu poate cinta live si i-a fost frica de confruntarea cu publicul. Iubitul ei, Keo, a intuit acest lucru si a sfatuit-o ca e mai bine sa se retraga.

Costi Ionita, marele mincinos al Eurovisionului

Costi Ionita este marele mincinos al concursului, care declara recent ca, personal, nu s-a inscris la concurs si ca prietenii lui, Marcel Prodan si Negrutu Constantin, au vrut sa-i faca o surpriza si sa-l inscrie. Nimic mai neadevarat, manelistul s-a inscris singur si a avut o piesa in care aparea chiar vocea lui! Cit priveste prezenta Celiei printre cistigatori, si asta da de banuit, daca ne gindim ca solista nu are timpan. E greu sa te prezinti intr-un concurs si sa nu auzi ce cinti. Dar, cind ai in spate o Casa producatoare si un Costi Ionita, este cert ca ai sanse de reusita, chiar daca iti lipseste auzul.

Paula Selling a avut o piesa remarcabila, dar, neexistind o Casa de productie puternica care sa o sprijine, nu a intrat in semifinala. Si lui Marcel Pavel i s-a sugerat sa-si retraga o piesa, pe motiv ca doua ar fi prea mult. Nu negam ca micul Mozart, Marius Moga, este talentat, dar lui nu i-a reprosat nimeni ca are prea multe piese in concurs (trei!). Mai greu de inteles este cum se face ca o trupa ca Desperado se numara printre finalisti? Se aude ca ar fi existat aranjamente in acest sens.

Adrian Enache s-a prezentat cu o piesa buna, dar nu s-a numarat printre cistigatori. Trupa Vama, a lui Tudor Chirila, a contestat, joi, rezultatele preselectiei. De altfel, cei care au ascultat-o sustin ca piesa lor are toate calitatile pentru a deveni un hit. Organizatorii au promis ca vor solutiona contestatia in 72 de ore, conform regulamentului concursului. O necunoscuta ca Jasmine a cistigat primul loc, fiind reprezentata de o Casa de productie cunoscuta. Nu spunem ca nu are talent, dar, daca nu existau anumite interese, nu credem ca ajungea pe primul loc. Se poate spune despre actuala editie ca este, de departe, cea mai slaba, iar nivelul pieselor este foarte scazut, compozitorii vadind o lipsa ingrijoratoare de inspiratie.

Urmatoarele preselectii vor avea loc pe 27 ianuarie si, respectiv, 3 februarie. Vom afla pe 10 februarie care va fi piesa ce ne va reprezenta la Helsinki. Din cele 24 de piese cistigatoare, cele mai mari sanse le au acum Andra si Rednex&RoMania. Dar pot aparea si surprize. Adevarata situatie o vom putea constata cind piesele vor fi interpretate live, la semifinale! Este clar ca au existat si piese bune, insa nu se incadrau pentru un asemenea concurs, dar si altele pe care nu le puteai cataloga in niciun stil muzical, decit cel al nonvalorii. Sa intelegem ca vom asista la un nou scandal pur romanesc in ziua cea mare? Ramine de vazut ce bilci va mai fi si la actuala editie a Eurovisionului.