Artistii participanti la selectia nationala a Eurovision s-au dovedit a fi total lipsiti de originalitate. Peste 250 de piese au fost inscrise in concurs, cifra reprezentind un record absolut de participare.

Toate cele 259 de piese au fost "judecate", ieri, de un juriu format din reprezentanti ai presei scrise, posturilor de radio, compozitori, muzicieni si Casele de productie. Ziarul "7plus" a avut un reprezentant in juriul presei. Dan Manoliu, coordonatorul Eurovision, se astepta la o participare din toate zonele muzicale, rock, pop, dance, latino s.a. dupa cum a si declarat. Insa, ce s-a intimplat, ieri, la TVR, l-a contrazis total si a fost dovada lipsei de talent si de inspiratie a participantilor. Piese lacrimogene, cu texte mai mult decit penibile, altele erau manele autentice, dance sau hip-hop, in timp ce multe dintre ele nu le puteai cataloga in niciun stil muzical. Nu intelegem de ce muzicienii se prezinta cu asemenea creatii lamentabile. Ignoranta si faptul ca nu au ce transmite din punct de vedere muzical pare sa nu-i deranjeze deloc. Din cele 259 de piese cu greu puteai sa le descoperi pe cele 24 care trebuiau sa intre in semifinale. Vor exista doua preselectii: una pe 27 ianuarie si una pe 3 februarie, unde vor fi selectate cite 12 piese. Marea finala va fi pe 10 februarie, cind vor ramine in concurs tot 12 piese, din care se va alege cea cistigatoare. In 27 mai piesa cea mai buna va merge la Helsinki, in Finlanda. Din juriul specialistilor au facut parte compozitorii Ionel Tudor si Cornel Fugaru, Adi Despot de la Vita-de-Vie, Dan Teodorescu de la Taxi si Mihai Ogaseanu, un tinar muzician talentat. Serban Huidu a fost cel mai "circotas" dintre membrii juriului (Radio), caruia nu-i venea sa creada ce aude si ca asista la asemenea mascarada. Si domnilor specialisti le-a fost greu sa creada ca se afla la un concurs Eurovision, atita vreme cit artistii s-au prezentat atit de prost si nu au avut ce spune din punct de vedere muzical.

Titus Andrei, cunoscut om de radio, era si el dezamagit. Preselectia a durat toata ziua de ieri, iar printre cei care se vor lupta pentru un loc pe podium, i-am descoperit pe Costi Ionita, Adrian Enache, Paula Selling, Andra, Nico, Elegance, Indiggo, Provincialii, Smiley s.a. Piese plagiate dupa hituri internationale, cintece lipsite de mesaj si substanta, intr-un cuvint am asistat la un fel de concurs pentru amatori.

Andra, Nico si Provincialii - marii favoriti pentru a merge la Helsinki

Se vehicula deja cei care vor fi cistigatori si se vor lupta pentru primul loc. Andra, cu piesa lui Marius Moga, are cele mai multe sanse, la fel si Nico, dar si Provincialii, care au voci bune, chiar daca de multe ori nu-i ajuta si substratul muzical. Costi Ionita a spus ca nu se va inscrie la Eurovision, insa are deja doua piese in concurs, una fiind cea a fetelor de la Elegance. Ce s-a intimplat la preselectia Eurovision e greu de inteles. S-a dovedit ca sintem o tara a manelelor si a femeilor plingacioase, din moment ce toate piesele vorbeau despre dragoste neimplinita, doamne parasite si cuvinte obscene. Daca anul trecut am obtinut un meritat loc patru, cu Mihai Traistariu, este greu de crezut ca anul acesta vom ajunge printre primii. Probabil vom fi iar la coada clasamentului si vom da din nou vina pe jocurile politice si nu pe lipsa de valoare si talent a muzicienilor. Prima etapa a preselectiei s-a dovedit a fi o mare cacealma, demonstrind ca nu avem pe nimeni care sa obtina mult rivnitul Trofeu Eurovision, iar maneaua este rege in Romania.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.