Cantareata a trezit suspiciuni privind prestatia sa live la un eveniment organizat de Camera de Comert Cluj, insa reclamatiile nu s-au facut pe cale oficiala, motiv pentru care incidentul nu s-a soldat cu sanctiuni.

Intrarea in vigoare a legii "anti-playback" le-a adus cantaretilor o multime de probleme pe cap. Mai multe oficii judetene de la Protectia Consumatorului au efectuat in perioada Sarbatorilor controale la concertele in aer liber pentru a testa corectitudinea artistilor fata de public. Inspectorii OJPC nu au surprins insa pe nimeni in off-side vocal, nereusind sa dea vreo amenda.

Mircea Avram, directorul OJPJ din Cluj, ne-a declarat ca au existat insa nemultumiri fata de prestatia unor artisti, dar acestea nu au fost exprimate pe cale oficiala, motiv pentru care nu s-a putut demara vreo verificare. Una dintre vedetele care nu au convins a fost, se pare, Andreea Banica, alias Blondy. Conform reprezentantului OJPC, dupa un eveniment organizat de Camera de Comert, blonda a fost "parata" ca nu ar fi avut o prestatie live. "Ni s-au plans de cantareata aia blonda, Andreea.
Se pare ca ar fi facut play-back. Dar nu au facut sesizare oficiala", a spus Avram, care a anuntat ca va continua seria controalelor si pe parcursul anului 2007.

Legea "anti-playback" prevede obligatia producatorilor, organizatorilor sau prezentatorilor de spectacole de a informa publicul asupra modalitatii de interpretare play-back de catre artistii vocali. Incalcarea legii se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 5.000 la 10.000 RON. Pentru a-i verifica pe artisti, inspectorii OPC vor inregistra atat audio, cat si video concertele sustinute de acestia.

"Eu, la Cluj, am avut un spectacol organizat de Cosmote in luna martie. Nu inteleg de ce ar fi fost nemultumiti cei de la Camera de Comert", ne-a spus Andreea Banica


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.