Cine vrea sa se ciocneasca pe partie cu vreo vedeta americana are o destinatie sigura, pentru aceasta perioada: Aspen, o localitate elitista si-tuata la o altitudine de 2400 metri, la aproximativ 350 kilometeri sud-vest de Denver.

Pe cat de rasfatat in zapada fina - pe care obisnuitii locului o numesc "Champagne Powder" (pudra de sampanie) - pe atat de insorit, Aspen este raiul sporturilor de iarna, cu cele 316 partii insumand 462 kilometri numai buni de parcurs din goana schiurilor, a saniei ori snowboard-ului. Dar nu numai aceasta e atractia zonei, ci si efervescenta viata de noapte oferita de Aspen prin cele peste 100 de baruri, cluburi si restaurante.

Nu-i de mirare ca aici isi fac regulat veacul topmodele Kate Moss si Heidi Klum - ultima venita in compania sotului, cantaretul Seal, vedeta pop Mariah Carey, dar si actorii Kevin Costner (care s-a si casatorit acolo, in 2004, cu Christine Baumgartner) si Jack Nicholson. Si apoi, de Aspen se leaga si... pufoaica, inventata in urma cu 57 de ani de germanul Klaus Obermeyer. La 85 de ani, acesta isi aminteste de vremurile tineretii sale de instructor de schi, in statul american Colorado. Onorariul sau este pe atunci de 10 dolari si le punea elevilor conditia sa nu abandoneze cursul.

"Era greu sa-ti castigi banii pe partie, la vremea aceea!", spune Obermeyer. Iar motivul principal era frigul patrunzator, caruia putini ii rezistau. Noroc cu mama instructorului, care ii daruise o pilota cu puf de gasca, pe care Obermeyer a taiat-o, facandu-si din ea o geaca. "Iar in scurt timp, toata lumea purta asa ceva!" Americanul de origine germana este mandru atat de inventia sa, cat si de locul pe care si l-a ales: "Aici, la Aspen, exista cea mai buna zapada din lume!"


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.