Starleta Televiziunii Romne a facut, ieri, cu doar citeva zile inainte de a implini 32 de ani, un anunt-soc, care va indurera multi romni: dupa opt sezoane de succes, emisiunea "Surprize, Surprize" se cam apropie de final. Vestea a fost data intr-o conferinta extraordinara de presa la care s-a lansat, oficial, vestea desemnarii Andreei ambasador al UNICEF.

Pierre Poupard, reprezentantul UNICEF pentru Romania, a anuntat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca Andreea Marin a devenit ambasador UNICEF al Bunavointei la nivel national.

De anul viitor, Andreea va promova in tara noastra drepturile copiilor, lucru pe care, oricum, ea l-a facut cu succes si in ultimii ani. "Ca ambasador al UNICEF, Andreea Marin se alatura unui numar considerabil de personalitati recunoscute - sportivi, muzicieni sau actori - care sprijina activitatea UNICEF la nivel national, regional sau global. Acesti ambasadori sint alesi nu numai datorita recunoasterii de care se bucura, ci mai ales respectului pe care l-au cistigat in actiunile lor umanitare", a spus reprezentantul UNICEF.

La scurt timp dupa declaratia francezului, a cazut bomba: Andreea a anuntat ca acesta va fi, probabil, ultimul an de "Surprize, Surprize" si ca, de anul viitor, intentioneaza sa abandoneze in mare masura viata mondena de pina acum pentru a se dedica unor activitati mult mai serioase:
"Ma voi dedica de-acum incolo UNICEF. Asa am simtit ca trebuie sa fac", a explicat ea, totodata, actiunile de binefacere din ultimii doi ani.

Ce-i drept, vedeta a admis ca nu se va rupe chiar de tot de fenomenul tv. In ultima vreme, Andreea Marin Banica s-a plins prietenilor ca nu mai suporta sa se vada in fiecare zi prin ziare. Constienta fiind ca emisiunea pe care o realizeaza si prezinta, "Surprize, Surprize", i-a dat o notorietate care, pe alocuri, i-a creat mari dureri de cap, vedeta TVR este decisa sa se retraga, cel putin pentru o vreme, de pe micul ecran si, astfel, sa nu mai furnizeze subiecte de prima pagina pentru revistele de scandal.

Contactat ieri de noi, directorul TVR, Tudor Giurgiu, a declarat, sec si fara alte amanunte, ca TVR va avea "Surprize, Surprize" si in 2007, referindu-se, insa, probabil, la partea a doua a sezonului, care, se stie, anual, ia sfirsit la inceputul verii.

La conferinta de presa de ieri a luat parte si sotul realizatoarei, cintaretul Stefan Banica Jr., caruia Andreea i-a multumit public pentru sprijinul acordat, in special prin melodia acestuia care va aparea pe albumul cu concerte de Craciun "Ai un prieten", album dedicat copiilor suferinzi de SIDA. Andreea Marin Banica s-a nascut in orasul Roman, la data de 22 decembrie 1974, oras in care a urmat cursurile liceului cu profil matematica - fizica. Si-a continuat studiile la Universitatea din Iasi, urmind apoi si cursurile de specializare in domeniul jurnalismului si relatiilor publice la Thompson Fundation si la Universitatea din South Carolina.

Prototipul femeii de success

Ea si-a inceput activitatea in televiziune la TVR Iasi, unde realiza emisiunea "Prietenii lui Piticot", ulterior ajungind crainic la stirile TVR si, mai apoi, vedeta emisiunii lansate de Valeriu Lazarov, "Surprize,Surprize", pe care numai "Vacanta Mare" a reusit sa o intreaca in topul audientelor.

Contestata de multi oameni de cultura, romani "subtiri" sau, pur si simplu, de snobi, emisiunea in cauza a devenit un adevarat reper al oamenilor simpli, necajiti, acesta fiind secretul mentinerii in top in ciuda unei retete-sablon care a facut multi sceptici sa ii anticipeze esecul dupa primele editii, lucru care, iata, nu s-a intimplat nici pina acum, chiar daca audientele au scazut intr-o oarecare masura. Succesul emisiunii a facut ca Andreea sa devina, totodata, una dintre cele mai bine platite vedete din show-bizul autohton, cu circa.25.000 de euro lunar, anul acesta. In ianuarie, ea, s-a casatorit cu Stefan Banica Jr. In trecut, revista `Capital` a plasat-o pe primul loc in topul Celor mai de succes 50 de femei ale Romaniei, in domeniul mass-media.

Succesul Andreei Marin Banica se datoreaza nu doar emisiunii "Surprize, surprize", dar si faptului ca, in Romania, ea a fost sau este imaginea unor firme de renume precum: Garnier - L`Oreal, BMW Automobiles, Procter&Gamble - Head & Shoulders, Cartier (bijuterii si accesorii). Andreea este director de program la Prime Time World Broadcast, companie internationala de productie tv cu sediul la Madrid.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.