Cel mai recent album al trupei 3rei Sud Est a aparut pe piata ieri. Insa solicitarile din parte distribuitorilor au fost atat de mari, incat dupa o zi de la lansare pot lua un Disc de Aur. Mihai, Laurentiu si Viorel nu sunt ahtiati dupa acest gen de recunoastere profesionala. In continuare, pentru ei, cel mai mult conteaza fanii...

Redactor: Spuneti-mi cu ce se diferentiaza acest album fata de celelalte materiale discografice ale voastre?

3SE: Piesa "Iubire" este cea care a dat tonul albumului. Consideram ca dau bine vocile noastre cu stilul de club. Este un album unitar, pe care nu se regaseste niciun blues. In piesa "Iubire" am avut foarte mare incredere inca de la inceput, am simtit ca va fi un hit. Inainte de a lansa videoclipul, varianta in engleza a piesei a fost foarte mult difuzata in cluburi si discotreci.

Red:Voi va gandeati ca veti ajunge la aproape zece ani de 3rei Sud Est? Stiu ca v-ati confruntat si cu anumite probleme...

3SE: Intr-adevar, au fost si momente mai grele in care poate ne-am gadit ca ar fi mai bine sa renuntam. Nu la modul categoric, dar au existat unele porniri in acest sens. Am avut alaturi de noi oameni care ne-au dezamagit, oameni din cauza carora am stagnat la un moment dat. Unul dintre aceste momente a fost in anul 2001, cand ne-am infiintat propria noastra casa de discuri, Music&Music.

De fapt, noi nu aveam decat 33% din actiunile de acolo. Fiind ceva nou si neexistand foarte multa experienta in acest domeniu, lucrurile au luat o intorsatura neasteptata. Ne-am dat seama ulterior ca aceasta casa de discuri avea alta menire decat sa lanseze trupe pe piata muzicala. Aproape ca putem spune ca am pierdut doi ani din viata noastra artistica. A fost, intr-adevar, un esec. Dar am invatat multe din experienta asta, in ceea ce priveste semnarea unui contract, mai ales.

Red: Referitor la contracte, s-a speculat in presa, acum cateva luni, ca ati incasat niste bani fara factura fiscala...

3SE: In acest mic scandal au fost implicate mai multe trupe din Romania, unele dintre cele mai cunoscute. Este vorba despre niste impresari, Lucian si Jeanine Ionescu, care au inscenat astfel de situatii unor artisti. Sunt doua persoane frustrate, care, neavand succes, s-au gandit sa-si faca reclama pe spatele altora. Ei au inregistrat convorbirile telefonice astfel, incat sa reiasa ceea ce au spus intr-o emisiune televizata, iar chitantele acelea erau tocmai de la concertele organizate de ei. Practic, s-au autodenuntat. Dar acest scandal nu a avut foarte mare ecou. Managerii si impresarii din Romania au probleme mult mai mari decat impozitul pe un concert de 1.000 de euro.

Red: Laurentiu, nu am auzit niciodata un punct de vedere al tau referitor la acuzele pe care ti le aduc acum cei de la Animal X...

Laurentiu: Ruptura s-a produs in momentul in care Serban, influentat de alte persoane, si-a exprimat ideea sa devina compozitor al trupei Animal X. Serban mi-a propus sa compunem piesele jumate-jumate. Idee cu care eu nu am fost de acord, pentru ca stiam foarte bine cum canta si ce fel de compozitori sunt ei. Cat despre acuzele pe care mi le aduce acum Serban, cum ca eu as fi injurat fanii Animal X... , nu inteleg care este motivul pentru care el vrea sa-mi denigreze imaginea... Eu nu am vorbit niciodata urat de ei.

Red: Cum catalogati contributia voastra la ceea ce reprezinta acum muzica romaneasca? Ati facut si compromisuri?

3SE: Am putea spune ca am avut cateva momente in care am punctat foarte bine. Fiecare dintre noi compune si pentru alte trupe. Asta spune destul de multe. Evident, au fost si compromisuri, insa nu putem acum sa nominalizam.

Red: Fiecare are un studio de inregistrari. Mai aveti si alte afaceri?

Laurentiu: Eu am un restaurant in Navodari, de care se ocupa parintii mei. Viorel isi construieste o pensiune aproape de aeroportul Constanta, iar Mihai are in proiect un hotel (rade).

Red: De Sarbatori ce faceti?

3SE: Pai... de Craciun stam cu familia. (n.r. Laurentiu si Mihai sunt casatoriti), iar Revelionul il petrecem prin munca. In ianuarie ne vom lua o scurta vacanta, de cateva zile, insa nu stim exact unde vom merge.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.