Naomi Campbell a fost data in judecata, marti, de o fosta menajera de origine romana, care a fost agresata de manechin si pe care supermodelul a numit-o “romanca proasta”, iar miercuri va aparea la tribunalul din Manhattan in alt caz, intentat tot de o fosta menajera.

Actele din dosarul procesului o numesc pe Campbell "o super-bigota violenta", care a injosit-o pe menajera Gaby Gibson cand i-a spus: "Toate romancele sunt asa patetice ca tine?", "Nu mai esti in lumea a treia, proasto" sau "Romanii nu sunt de obicei asa prosti ca tine".

Gibson a lucrat pentru Campbell din noiembrie 2005, pana la inceputul lui 2006. Ea a spus ca mane-chinul a lovit-o pe 17 ianuarie, a insultat-o si a incercat sa o acuze de furt dupa ce nu si-a mai gasit o pereche de jeansi ai creatoarei Stella McCartney. In timp ce menajera era aplecata in dulap si cauta jeansii, "Campbell fie o impingea, fie o lovea peste ceafa, timp in care striga comentarii defaimatoare", spun actele depuse pentru proces.

Deocamdata daunele pe care le cere Gibson in urma procesului nu sunt cunoscute. Procesul de marti este cel de-al doilea intentat de Gaby Gibson lui Campbell. Avocatul acuzatei a spus ca la acest proces au fost adaugate declaratii noi si a adaugat ca primul proces fusese respins. In luna iunie, Gibson a acuzat-o pe Cambell de discriminare, atac si intentii dusmanoase.

Avocatul lui Campbell a spus, atunci, ca procesul a fost respins pentru ca actele nu au fost depuse in termenul legal. Recent, Naomi Cambell a fost fotografiata cand purta un tricou pe care scria, in fata, "Naomi m-a lovit", iar pe spate, "Mi-a placut". Naomi Campbell a mai fost acuzata in trecut de alti cativa angajati pentru comportament violent. De altfel, manechinul trebuie sa apara miercuri, in procesul intentat in Manhattan de o alta menajera, care o acuza ca a lovit-o, dupa ce manechinul nu si-a gasit, din nou, o pereche de jeansi.

Campbell a lovit-o pe Ana Scolavino cu un telefon mobil in apartamentul sau din Manhattan, iar lui Scolavino i s-au pus patru copci la rana de la cap. Avocatul lui Campbell a declarat ca este foarte posibil ca Scolavino si clienta sa sa cada la intelegere, dar nu a precizat care ar fi termenii intelegerii. Manechinul, de origine britanica, risca sapte ani de inchisoare si deportarea din Statele Unite in Marea Britanie, daca va fi condamnata.

Prima plangere in cazul Gibson, in iunie, a fost facuta tot cu o zi inaintea procesului lui Scolavino impotriva lui Campbell. Campbell a mai fost data in judecata in iulie de fosta sa asistenta personala, Amanda Brack, care a acuzat-o de atac, intentii dusmanoase si constrangere emotionala. In 2003, manechinul a fost acuzat ca a lovit o alta asistenta, Simone Craig, cu arma sa preferata, telefonul.

Campbell a ajuns in justitie si in 2000, cand a pledat vinovata de lovirea, tot cu un telefon, a secretarei Georgina Galani. Supermodelul a platit atunci lui Galani o suma nedezvaluita.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.