O figura arhicunoscuta in lumea modei, Zina Dumitrescu (supranumita de cei din jur Mama Zina) desi aflata mereu in miezul evenimentelor mondene, a lasat sa se intrevada destul de putin din viata ei particulara.

Tacerea ei s-a adincit si mai mult dupa episodul cu internarea sa la Urgenta, cind in presa au aparut stiri despre o posibila tentativa de sinucidere. Iata insa ca misterioasa "mama" a frumusetilor din lumea modei rom⮥sti a acceptat sa povesteasca despre viata ei la emisiunea lui Radu Moraru, "Nasul" (B1 TV). A lucrat impreuna cu multi barbati celebri. Unii frumosi, dar cu mansarda prost mobilata. Altii, frumosi si destepti.

Pe Calin Popescu Tariceanu, actualul premier, l-a "agatat" pe strada: "Avea vreo 17 ani. Am vazut pe strada un tinar care arata foarte bine si care avea `ceva`: niste ochi foarte expresivi. Ne-am vorbit si ne-am dat intilnire pe un platou. Avea sarm, avea morga. (...) Da, l-am vazut in chiloti. Si ce-i cu asta? E normal, cind se imbraca pentru o prezentare, toti baietii sint in chiloti." Zina Dumitrescu a lasat dreptul pentru Facultatea de Teatru (a fost colega de grupa cu Stela Popescu si Rodica Popescu Bitanescu) si teatrul pentru moda. A ajuns manechin la APACA fara vreun regret.

Elena Ceausescu se coafa la Paris

Zina Dumitrescu povesteste ca, prin `78, Elena Ceausescu a avut o consiliera in materie de moda, Piti Vasiliu, o adevarata lady. La sfatul acesteia, Cabinetul 2 se coafa la Alexander, la Paris si purta numai unicate facute la comanda, pe masura ei. "Eu am avut noroc - spune Zina Dumitrescu - ca am doua rochii de matase naturala care au fost pictate pentru ea si au ramas niste resturi si am avut si eu rochii din alea".

In ciuda vesmintelor perfecte, Elena Ceausescu nu parea o doamna pentru ca isi tinea miinile aiurea si "statea cracanata". Normal, nu putea sa sufere femeile frumoase. "Ma trezesc intr-o zi la "Venus" - isi aminteste Mama Zina - cu un domn care se prezinta colonel nu stiu cum, si care imi spune ca stilista ei personala era bolnava si ca Elena Ceausescu primea cadou de ziua ei cite o rochie de la fiecare sector. Ea a remarcat intotdeauna rochiile facute de noi, la sectorul 3. Cu una din rochiile facute de mine am vazut-o la o vizita oficiala in Liban.

Atunci s-a interesat ea cine sint si asa m-am trezit cu acel colonel, caruia i-as spune numele, dar nu mai tin minte cum il cheama. I-am spus: Dar dumneata stii cit sint eu de nebuna, dumneata stii ca daca o vad pe tanti Leana linga mine, ii spun sa nu-si mai tina cuibul ca nu i-l fura nimeni, sa aiba atitudine, sa scoata cocul din cap? Cine raspunde? Pe mine nu ma intereseaza, dar pe dumneata te da afara. A ramas incremenit. Mi-a multumit si a plecat."

Nicu Ceausescu era frumusel

Avind pile suspuse, Zina Dumitrescu statea la hotelul "Arad" din Neptun, rezervat activistilor de partid. Aici l-a cunoscut pe Nicu Ceausescu: "Ne intilneam la bar, mai ales cind erau meciuri. Catalin (fiul Zinei) era mic si foarte haios si Nicu Ceausescu ii aducea cite o inghetata mare, cu frisca. Nicu era frumusel si avea alura unui baiat modest, la locul lui, fara aere. Ce pot sa spun e ca, dimineata, cind mergeam la plaja, vedeam balerinele iesind de la el. Ce sa spun, ca parca trebuia sa fii fiu de presedinte sa ai aceste slabiciuni!"

Emil a iubit-o pe Zina

"Pe Emil Constantinescu l-am cunoscut foarte bine - isi aminteste creatoarea de moda - am fost colegi la Drept. (...) Emil era in prima campanie electorala, eram la mare, cu sotul meu si, la un moment dat, un medic stomatolog, care facea parte din staff-ul lui, zice: Zina, hai sa ti-l prezint pe domnul viitor presedinte. Eu am tacut, nu am zis nimic. Si ne trezim fata in fata, cu Emil Constantinescu. Si raminem asa si ne uitam unul la altul si zice, cu riscul de a scrie in toate ziarele ce va spun: "Rodica, vrei sa-mi prezinti pe idolul tineretii mele?" Da, m-a iubit, venea cu buchete de flori la facultate. Le gaseam acolo. (...) Dar reactionam mai putin la curtea asidua care mi se facea de nenumarati. Printre care si Emil, de care sint foarte mindra, pentru ca era un barbat frumos."

Primul sot i-a turnat in cap o oala cu apa

S-a maritat la 19 ani cu actorul Rim Negrea de la Teatrul National. Excesiv de gelos, i-a turnat in cap o oala cu apa, intr-o seara, cind a venit prea tirziu de la o petrecere. In urma acestei casatorii esuate i-a ramas, totusi, ceva nepretuit, copilul.

A doua casatorie (cu un vecin din bloc) a durat 12 ani dar "a aparut o tinara secretara, frumusica foc". Zina il vede pe sotul ei sarutindu-se ca in filme cu frumusica, intr-o cofetarie. Ii face semn cu mina si ii spune: "Alo, ti-am spus intotdeauna ca esti bleg la femei. Si nu m-ai crezut." Pe cel de-al treilea sot, Constantin Dumitrescu, l-a cunoscut in 1983, la Revelion. A ramas cu el, pina astazi. Dupa ce a implinit 70 de ani, a avut, brusc, o imagine de cosmar a batrinetii. A facut o depresie grava, s-a izolat, a facut o cadere de calciu, crize de tetanie, hipertiroidie. A ajuns in spital. Dar, dupa cum se poate vedea foarte bine, si-a revenit de minune!


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.