Baiatul adoptat de Madonna din Malawi fusese promis unei familii de americani inainte ca vedeta sa ajunga in Malawi luna trecuta, a spus tatal natural al lui David Banda, iar Madonna neaga ca baiatul era vizitat la orfelinatul din Africa de familia sa.Yohane Banda, tatal copilului adoptat de Madonna, insista ca el fusese deja de acord ca David sa fie adoptat de o americanca ce a stat o perioada la orfelinatul "Home For Hope", unde a crescut micutul. Madonna l-a ales pe David la vizita sa la orfelinat, insa tatal si-ar fi dorit ca el sa fi fost adoptat de cealalta familie, pentru ca astfel ar fi evitat "furtunile din presa", care i-au "tulburat viata". "Ma resemnasem deja cu faptul ca David urma sa fie adoptat, stiam asta de ceva vreme", a spus Yohane Banda. "Era o americanca la orfelinat de ceva timp", a povestit el. "Vroia sa adopte trei copii si unul dintre ei era David, stiu tot", a continuat tatal.

"Pana la urma a ales alti trei copii, pentru ca vroia ca fratele ei sa-l adopte pe David. Pe fratele ei il chema tot David si i-a trimis poze ale baiatului meu si a spus ca el o sa vina sa il ia", a adaugat Banda. In desfasurarea evenimentelor a intervenit insa Madonna. "Asteptam sa revina in sat americanca si fratele ei cand l-a luat Madonna", a spus Banda. "Daca acesti americani l-ar fi adoptat, nu s-ar mai fi creat toata tevatura asta si eu as fi putut sa-mi traiesc viata normal", a adaugat el. Madonna a declarat la BBC ca a vrut sa renunte sa-l ia cu ea pe David, dar ca tatal i-a refuzat oferta de a-l sustine material pe cel mic, care trebuia sa ramana in Malawi.

"Da, i-am oferit acesta optiune, iar tatal a refuzat", a spus Madonna intr-un interviu. Vedeta a adaugat ca baiatul nu primea vizite regulate din partea familiei la orfelinat, asa cum insinuase presa din ultimele zile. "Nu am intalnit nicio bunica si mi s-a spus ca din ziua in care a fost adus la orfelinat nimeni din familie nu l-a vizitat si asa am inceput sa ma interesez de el", a spus Madonna. "Daca cineva mi-ar fi spus ca tatal sau vine in fiecare saptamana sau bunica il viziteaza regulat, nu m-as mai fi gandit la el", a explicat cantareata. Vedeta a povestit, la "Oprah Winfrey Show", ca a fost impresionata de David inca de prima data cand l-a vazut, in bratele unei fetite de opt ani, bolnava de SIDA.

Madonna a plecat luni in America, de la aeroportul Heathrow din Londra, insotita de David, copilul infiat din Malawi, si de Rocco si Lourdes, ceilalti doi copii ai cantaretei. Aceasta este prima calatorie a baiatului adoptat din Africa, alaturi de Madonna, in tara natala a vedetei. Se pare ca David Banda avea, la plecarea din Malawi, acum doua saptamani, pasaport cu viza pentru America, potrivit 'The Sun>>.

Audierile in cazul adoptiei Madonnei contestata de organizatiile de caritate din Malawi, programate, initial, sa inceapa vinerea trecuta, au fost amanate pana pe 13 noiembrie, potrivit Reuters. Avocatul Madonnei, Alan Chinula, a declarat ca audierile au fost amanate pentru ca judecatorul sa poata asculta si celelalte parti implicate in caz. La tribunalul din capitala republicii Malawi, Lilongwe, a venit, vineri dimineata, si tatal natural al lui David Banda, in semn de protest 'simbolic>>, dupa cum l-a numit el, impotriva actiunii legale a organizatiilor de binefacere de oprire a adoptiei. Banda a declarat, recent, ca o sustine pe Madonna in demersul ei si a cerut organizatiilor de binefacere sa nu se mai amestece. Inalta Curte din Lilongwe, capitala republicii Malawi, trebuia sa inceapa vineri audierile in cazul inaintat de The Human Rights Consultative Committee, un grup de 67 de organizatii de binefacere care sustin ca legile din Malawi interzic adoptia internationala.

Organizatia a declarat ca nu este "neaparat impotriva adoptiei>>, dar ca vrea ca aceasta sa urmeze etapele legale normale. Judecatorul din Malawi, care i-a acordat Madonnei custodia temporara a lui David Banda, pe 12 octombrie, a declarat ca legile tarii nu stipuleaza unde trebuie sa-si petreaca Madonna si copilul infiat cele 18 luni de proba. Astfel ca Madonna a putut sa il ia pe David Banda la Londra si nu a ramas alaturi de el in Malawi. Tatal natural al lui David, Yohane Banda a declarat, in urma cu doua saptamani, ca nu a fost de acord cu adoptia permanenta, dar oficialii din Malawi insista ca infierea a fost corecta si ca vor fi urmate toate etapele legale ale procesului de adoptie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.