Cu ochelari de soare si barba de trei zile, starul pop britanic George Michael, a fost vedeta zilei de miercuri la Berlinala, prezentand un documentar despre cariera, viata si convingerile sale politice. "A different story", prezentat in premiera mondiala, in afara competitiei, a fost perceput de cantaret drept o ocazie buna pentru a explica publicului suisurile si coborasurile carierei sale, relateaza Mediafax. Conferinta de presa pe care a sustinut-o a fost punctata de aplauze si tipete ale fanilor.

Foarte discret de obicei in ceea ce priveste propria viata personala, cantaretul de origine greaca, pe numele sau adevarat Georgios Kyriacos Panayiotou, a ales de data aceasta sa fie deschis. "Nu este greu sa-ti gasesti un partener daca esti homosexual in 2004; mai ales pentru mine", declara el cu umor in documentarul cu o durata de o suta de minute.

Cantaretul vorbeste pentru prima data in acest documentar despre mama lui, care a murit. Revine si asupra scandalului care a fost la un pas de a-l scoate de pe scena muzicala, in 1998, cand a fost acuzat de exhibitionism la Los Angeles, arestat si condamnat la munca in folosul comunitatii. Nu-si ascunde nici parerile despre razboiul din Irak, pe care il considera "absolut ilegal".

George Michael si-a inceput ascensiunea in 1981, cand a format grupul "Wham" impreuna cu Andrew Ridgeley, pe care il intalnise in timpul colegiului. In acest documentar, care trece in revista melodiile si clipurile cele mai celebre ale starului, George Michael isi asuma rolul de ghid intr-o excursie prin locurile unde si-a petrecut copilaria, in nordul Londrei. In vara anului 1984, scoate primul lui single solo, scris la varsta de 17 ani, "Careless Whisper", una dintre melodiile cele mai difuzate in anii '80. La scurt timp dupa aceea, George si Andrew se despart. In 1987, este primul cantaret alb care inregistreaza un duet cu diva soul Aretha Franklin, "I knew you were waiting".

Acesta este si anul lansarii albumului "Faith", care se vinde in 15 milioane de exemplare in toata lumea si il propulseaza pe primele locuri in topurile americane. Se impune ca unul dintre cei mai buni autori de muzica ai vremii, dar surprinde nedorind sa apara in unele dintre videoclipurile sale. "Eu sunt un om de radio", explica vedeta "cu voce superba" dupa parererea lui Elton John, cu care George Michael a realizat, in 1991, duetul "Don't let the sun go down on me".

Documentarul cuprinde si parerile altor staruri, precum Sting si Madonna, despre George Michael. Cantaretul vorbeste si despre stresul si pericolele gloriei, despre procesul pierdut cu Sony, in Statele Unite, si care l-a costat 40 de milioane de dolari. In prezent, o cariera ca a lui nu ar mai fi posibila, crede cantaretul, pentru ca nu ar permite-o casele de discuri. "Genul caruia ii apartin a disparut", afirma cantaretul care a vandut peste 80 de milioane de albume in toata lumea. Succesul sau s-a estompat la mijlocul anilor '90. "Voi incerca sa dau o noua directie carierei mele, dar inca nu stiu cum anume o sa fac", marturiseste George Michael.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.