Dupa megalansarea de la Plaza Romnia din Bucuresti a cartii " Viata lui Irinel Columbeanu" de Tache, singurul eveniment cultural transmis in direct de un post de televiziune, turneul national de promovare a acestei spectaculoase biografii, a debutat cu peripetii.

Se stie deja ca, grabindu-se sa ajunga la lansarea cartii de la Timisoara, nonconformistul miliardar a fost implicat intr-un nefericit accident de circulatie. Aflat la volanul proaspat achizitionatei limuzine Bentley, acesta a acrosat un camion, numai un reflex de ultim moment evitind o tragedie.

Fara a fi superstitiosi, nu putem trece cu vederea ca totul s-a petrecut intr-o zi de vineri, 13! Dar, se pare ca astfel s-a spart ghinionul si lansarea din inima Banatului a avut loc cu un real succes, in ciuda intirzierii. Mai mult chiar, pe linga autografele pe care le-a dat "cot la cot" cu autorul cartii, Irinel Columbeanu a primit de la admiratori mai multe cadouri, printre care si unul care l-a surprins vizibil. Un tablou tocmai terminat, extrem de bine realizat si in care sotii Columbeanu sint imbracati in haine specifice nobililor din Evul Mediu. Insa Iri s-a amuzat cel mai mult cind a observat ca, in tablou, el este mai inalt cu aproape un cap decit Monica.

Motanasul cel bogat

Aparitia volumului "Viata lui Irinel Columbeanu" se dovedeste deja a fi, cel putin prin aprinsele controverse publice pe care le-a stirnit, evenimentul editorial al anului. Biografia excentricului miliardar, scrisa de Tache si aparuta la editura "Cartea de weekend", doboara practic record dupa record.
Prima carte cu un pronuntat caracter umanitar, parte din incasari fiind donate sub inaltul patronaj al Patriarhiei Romane, prima lansare transmisa in direct de un post national de televiziune, primul exemplar cel mai scump vindut din tara noastra, prima biografie care a incins cele mai tari talk-show-uri, primul turneu national de amploare de promovare a unei carti.

Dar, pina la a ajunge la Timisoara, orasul unde a debutat turneul, sa notam ca am reusit sa aflam ca la lansarea de la Bucuresti, facuta in prezenta citorva sute de cititori, Monica a primit un cadou mai putin obisnuit. Dupa ce a luat autografe de la Tache si Irinel Columbeanu, o distinsa doamna s-a apropiat de Monica si i-a spus ca "motanasul meu cel bogat, care este un manechin de succes la prezentarile de moda pentru feline, este un mare admirator al dumneavoastra si v-a transmis acest mic dar". Un plic cu o poza a motanului si o bancota de 500 de euro, dupa care a plecat.

La Timisoara insa, Irinel Columbeanu a fost cel care a primit un dar mai putin obisnuit. Lansarea a avut loc la magazinul Diverta "Eugen Barbu" din Iulius Mall si, in ciuda intirzierii provocate de accidentul rutier, s-a dovedit a fi un real succes. Fericit ca a scapat nevatamat din ciocnirea dintre Bentley si un camion, miliardarul a fost extrem de bine dispus, mai ales dupa ce a primit din partea unui admirator, artist plastic, un tablou. Realizat in ulei, tabloul, de-abia terminat si de dimensiuni considerabile, ii reprezenta pe sotii Columbeanu imbracati in haine de printi si intr-o ipostaza romantica.

Dupa ce s-a asigurat ca este chiar un tablou, ci nu o fotografie bine realizata, Irinel Columbeanu a izbucnit in hohote de ris atunci cind a fost primul care a observat ca, in tabloul care isi va gasi un loc de cinste la luxoasa sa resedinta de la Snagov, el este aproape cu un cap mai inalt decit Monica, concluzionind ca "asta chiar ca este mondiala".

La Cluj, mai devreme

Dupa Timisoara, caravana de promovare a cartii "Viata lui Irinel Columbeanu" de Tache s-a deplasat a doua zi la Cluj-Napoca, lansarea din orasul transilvan avind loc la Diverta "Universitatii". Luindu-si masuri suplimentare de prevedere de aceasta data, Irinel Columbeanu a sosit mai devreme la eveniment, insotit de nasul si bunul sau prieten Matei Miko.

Sosirea sa mai devreme a fost binevenita, cititorii clujeni care au luat cu asalt libraria avind mai mult timp pentru un dialog deschis atit cu autorul, cit si cu Irinel Columbeanu, care a rezistat cu brio avalansei de cereri de autografe.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.