Mai nou, specialistii din hairstyling au ajuns la concluzia ca, modul in care arata parul nostru si modul in care il ingrijim este influentat in principal de elemente de ordin psihologic si social dar mai ales de semnul zodiacal.

Cu ocazia lansarii noii game "Wellaton", specialistii de la Wella inmpreuna cu astrologul Tana Rosca au realizat "Hairoscopul" care ne destainuie cum influenteaza zodiile in importanta si ingrijrea pe care le acordam parului.

BERBECUL nu trebuie sa-si faca prea multe griji pentru par si mai ales pentru volum. Nativul acestei zodii are, de cele mai multe ori, un par ondulat. Din aceasta perspectiva este un semn norocos, deoarece e inzestrat cu un par normal, nici gras, nici uscat. Berbecul e guvernat de planeta Marte, care dupa cum stim, este rosie - ceea ce explica preferinta pentru nuante sau accente de roscat.

Parul TAURULUI nu are foarte mult volum, dar compenseaza prin frumusete. Taurul este un semn foarte feminin, insa cel mai adesea prefera sa-si tunda parul mai scurt.

GEMENII sunt un semn de aer, care este asociat foarte mult cu miscarea, ceea ce se reflecta si in deciziile legate de par si coafura. Prefera tunsorile scurte, pentru a nu le fi limitata libertatea de miscare. In cazul in care opteaza pentru par lung, il vor purta cel mai adesea prins in coada, din ratiuni practice.

RACUL este reprezentativ pentru femeia matura, implinita. Parul Racului se caracterizeaza prin senzualitate, evidenta chiar si atunci cand poarta coafuri neglijente, cu suvite rebele care ii incadreaza fata si gatul. Probabil ca nativele din zodia Racului au lansat sablonul parului foarte lung, purtat pe spate, si tot ele i-au facut pe barbati sa creada ca singurele femei atragatoare sunt cele cu par lung.

FECIOARA este conservatoarea clasica. Parul ei este foarte bine intretinut si ingrijit, ca de altfel intreg corpul, deoarece Fecioarele sunt foarte meticuloase si atente cand vine vorba de sanatatea si igiena lor. Se pare ca toata aceasta grija are rezultate pozitive, avand in vedere ca parul lor nu se degradeaza usor si mai mult decat atat, firele albe apar destul de tarziu.

Parul BALANTEI arata minunat, ca si nativa acestei zodii. La fel ca Racul, prefera sa-si lase parul sa creasca si sa poarte suvite rebele in jurul fetei. Pasionate de frumusete, Balantele vor alege intotdeauna coafuri si combinatii de culori elaborate si sofisticate sau vor opta pentru suvite, pentru a-si valorifica la maxim parul. Insa, nu se vor remarca niciodata prin excentricitate.

SAGETATORUL arata foarte bine cand poarta parul prins in coada de cal sau opteaza pentru breton. Acestea ii reflecta vitalitatea si energia pe care le emana chiar si dupa prima tinerete.

CAPRICORNUL nu manifesta o preferinta pentru o anumita lungime, insa opteaza de obicei pentru un anumit stil. Alege de obicei tunsori clasice, care se potrivesc oricarei tinute.

PESTII sunt vesnic nehotarati si experimenteaza mereu tunsori si coafuri, tocmai pentru ca nu o pot alege pe cea potrivita. Paradoxal si amuzant, cu cat Pestii depun eforturi mai mari pentru a-si aranja parul si a obtine coafuri elaborate, cu atat efectul este mai dezamagitor. In schimb, cand efortul este mai mic, obtin rezultate mai spectaculoase.

Ordinea de mai sus a prezentarii semnelor zodiacale nu respecta cronologia clasica a horoscopului. Exista trei semne al caror par este influentat in mod special de astre:
In cazul LEULUI exista in mod evident o influenta foarte puternica cand e vorba de par, avand in vedere caracterul dramatic al semnului. Si cine ar putea sa stie mai multe despre dramatism decat un Leu?! De altfel, numerosi stilisti sunt nascuti in aceasta zodie. Leul prefera in general tunsorile in scari, care amintesc de coama originala a felinei.

Ceea ce un Leu face mai bine decat oricare alta zodie este sa-si poarte podoaba capilara cu mare mandrie. Odata ce a gasit o tunsoare care considera ca ii exprima personalitatea, o va schimba destul de rar.

SCORPIONUL este asociat unui plan ocult, in care parul joaca un rol foarte important. Este cel mai avizat semn cand vine vorba de emotii si sexualitate si este recunoscut ca un adevarat maestru al misterului si al seductiei. Parul Scorpionului emana vitalitate si, indiferent de lungime, este extrem de sexy. Prefera sa-l lase sa creasca, cu atat mai mult cu cat este usor de ingrijit. Exista o calitate salbatica la parul Scorpionului care il face cu adevarat fascinant.

Dintre toate semnele zodiacale, VARSATORUL are cea mai puternica legatura cu parul, deoarece este guvernat de Uranus, care este raspunzator si de electricitate. Parul este o parte a corpului puternic influentata de electricitate si, de aceea, Varsatorul este foarte preocupat de parul sau. Ultima privire in oglinda este intotdeauna destinata verificarii starii coafurii, care e mult mai importanta decat machiajul, hainele sau pantofii.

Desi are un par foarte frumos, un Varsator nu este niciodata multumit de el. I se pare prea ondulat, prea drept, prea colorat, sau prea lipsit de culoare - niciodata nu poate arata suficient de bine. In perioadele de stres parul o ia pur si simplu "razna" fiind destul de greu de "temperat". Varsatorul va adopta usor trendurile noi, sau coafurile mai deosebite, "pedepsindu-si" de multe ori parul cu tunsori scurte, chiar daca ulterior nu este multumit de rezultat.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.