Raluca Arvat s-a plimbat in timp prin Europa

Prezentatoarea Stirilor Pro TV din sport si-a petrecut vacanta in doua dintre cele mai frumoase orase: Budapesta si Praga, alaturi de prietenul ei, Dragos. Cladiri vechi de sute de ani, biserici care-ti taie rasuflarea, catedrale si cetati construite acum 700 de ani, statui si ulite inguste si chiar o gradina zoologica de la 1800, toate au contribuit la o vacanta pe cinste.

"La Praga, unul dintre cele mai frumoase si romantice orase pe care le-am vazut, cea mai mare atractie o reprezinta Orologiul astronomic. Construit pe la 1400, Orologiul reprezinta locul unde se strange toata lumea la fiecare ora fixa, pentru a vedea cele 12 statuete celebre si pentru a asculta cocosul care canta cat se poate de veridic, cu toate ca nu este unul viu. Orologiul indica ora, in mod continuu, de aproape 600 de ani, si aceasta fara sa fi suferit modificari majore".

De neuitat la Praga s-au dovedit si vechiul Palat regal, Ulita de Aur, podul Carol cu celebrele sale statui, gradinile regale, dar si inghetata delicioasa, de care stirista s-a bucurat in fiecare zi. La Budapesta, Raluca a nimerit chiar de ziua Ungariei, bucurandu-se astfel de acrobatii aviatice, focuri de artificii, dar si de ceardas, dansul popular unguresc. "Budapesta e un oras frumos, interesant, iar mancarea este buna si condimentata. Mi-a placut foarte mult gradina zoologica, infiintata pe la 1800, unde vezi animale din fiecare colt al lumii".

Cu toate ca s-a intors acasa cu dureri de picioare si bataturi, Raluca spune ca aceasta veritabila calatorie in timp prin Europa, dar si zecile de poze si amintiri, au meritat tot efortul. "Cel mai mult mi-a placut Praga, un oras senzational, incredibil, pe care abia astept sa-l vizitez din nou!".

Ghidata la fiecare pas de harti si albume cu Praga si Budapesta, Raluca si-a dat seama abia cand a ajuns acasa si a vazut pozele de vacanta ca mai tot timpul ea a fost acaparata de ghidul oraselor si de obiective pe care isi propusese sa le viziteze: "Harta mi-a facut de fapt vacanta. Acolo vedeam ce e de vizitat, povestea fiecarui obiectiv si stradutele pe care pot s-o iau ca sa scurtez drumul. M-am si distrat cand am ajuns acasa si am vazut ca in jumatate dintre poze eu eram cu nasul in hartoage", povesteste protevista.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.